Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Επίθεση με βιτριόλι: Γιατί οι ένορκοι είναι όλοι άνδρες -«Παλιομοδίτικα πράγματα», λέει ο δικηγόρος της Ιωάννας

Επίθεση με βιτριόλι: Γιατί οι ένορκοι είναι όλοι άνδρες -«Παλιομοδίτικα πράγματα», λέει ο δικηγόρος της Ιωάννας

Η υπεράσπιση της 36χρονης κατηγορούμενης για την επίθεση με το βιτριόλι επέλεξε να εξαιρέσει τις γυναίκες που είχαν κληρωθεί να βρίσκονται στο σώμα των ενόρκων.

Μπορεί να μην υπάρχει επίσημη τοποθέτηση σχετικά με αυτή την απόφαση, αλλά οι εκτιμήσεις λένε ότι η γραμμή υπεράσπισης επιθυμούσε άνδρες ενόρκους πιστεύοντας ότι θα είναι πιο αποστασιοποιημένοι συγκριτικά με τις γυναίκες βλέποντας την εικόνα του θύματος να περιγράφει όσα έζησε.

Η πλευρά της κατηγορούμενης είχε το δικαίωμα να εξαιρέσει τρεις ενόρκους από αυτούς που είχαν κληρωθεί. Ο δικηγόρος της Εφης Κακαρατζούλα, Σάκης Κεχαγιόγλου, έκανε χρήση αυτού του δικαιώματος και επέλεξε να εξαιρέσει τρεις γυναίκες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι ένορκοι να είναι μόνο άνδρες (υπάρχουν δύο γυναίκες ως αναπληρωματικά μέλη).

Την απόφαση για την εξαίρεση των ανδρών ενόρκων σχολίασε σήμερα ο δικηγόρος της Ιωάννας Απόστολος Λύτρας, λέγοντας πως αν έγινε η επιλογή των ενόρκων με βάση το φύλο αυτά είναι παλιομοδίτικα πράγματα, που προσβάλει πρωτίστως τις γυναίκες. Εξήγησε, ωστόσο, πως έχει δικαίωμα η υπεράσπιση και ο εισαγγελέας να ζητήσει εξαίρεση ενόρκων – και συγκεκριμένα τριών ενόρκων και δύο αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 30 Σεπτεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Πηγή: iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.