Πέμπτη, Νοέμβριος 14, 2019

Έρχονται τα ηλεκτρικά ποδήλατα στο Αγρίνιο

Για «σημαντικό έργο με περιβαλλοντικό αποτύπωμα» κάνει λόγο ο δήμος Αγρινίου κάνοντας γνωστό το 4ο έργο, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, που εντάσσεται στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και προχωρά στην διαδικασία δημοπράτησης.
Το έργο αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση 9 σταθμών ηλεκτρικών ποδηλάτων, εκ των οποίων οι 2 θα διαθέτουν βάση για ποδήλατα ΑΜΕΑ.
Συνολικά θα τοποθετηθούν 81 ηλεκτρικά ποδήλατα και δύο ποδήλατα ΑΜΕΑ σε κοινόχρηστους χώρους που καλύπτουν μεγάλο τμήμα του Δήμου.
Για την εφαρμογή θα εγκατασταθεί ένα αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό σύστημα που θα δίνει στους πολίτες την ευχέρεια να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντας το σε κάποιο από τα εγκατεστημένα σημεία στάθμευσης. Παράλληλα θα περιλαμβάνονται και ποδήλατα που μπορούν να εξυπηρετήσουν πολίτες με κινητικές δυσκολίες ώστε να παρέχεται ίση πρόσβαση σε όλους. Τα ποδήλατα θα τοποθετηθούν σε ειδικές κατασκευές – σταθμούς ενοικίασης.
Ικανοποιημένος από την ένταξη του έργου εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου: « Προχωράμε βημα βημα στην υλοποίηση του φιλόδοξου σχεδίου μας για το Αγρίνιο που αναδεικνύει την πόλη μας ως πράσινη, βιώσιμη και έξυπνη πόλη. Την πόλης που ονειρευόμαστε, οραματιζόμαστε και θέλουμε να ζήσουμε. Όλοι μαζί εργαστήκαμε μεθοδικά, με συνέπεια και απόλυτα προσηλωμένοι στον στόχο μας. Τα αποτελέσματα είναι απτά. Εντάσσουμε το 4ο έργο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, που είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα που υλοποιείται στην πόλη τα τελευταία χρόνια».

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. ΧΚ ΑΓΡΙΝΙΟ

    ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ;;; ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΝΕ ΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ

  2. ΒΑΣΙΛΗΣ

    ΔΗΜΑΡΧΕ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΨΥΓΕΙΑ ΠΡΙΝ ΠΑΕΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥΣ, ΠΡΩΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΛΑΡΙΝΟΓΑΜΠΡΟΙ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ 3 ΚΥΡΙΕΣ ΟΤΑΝ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΣΤΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.