Κυριακή, Μάιος 19, 2019

Εντείνονται οι εργασίες στην Κλεισούρα (video)

Τακτικές ενημερώσεις για την πορεία υλοποίησης των εργασιών  αποκατάστασης τμήματος Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων στην Κλεισούρα θα πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει σε ανακοίνωσή της

Πρόκειται για ένα έργο ,προϋπολογισμού 1.650.000 ευρώ, που υλοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μετά τις φυσικές καταστροφές του προηγούμενου χειμώνα. Όλες οι εργασίες υλοποιούνται εντός του χρονοδιαγράμματος, ισχυρίζεται η περιφερειακή αρχή, προφανώς εννοώντας τις  γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που επι της ουσίας οδήγησαν σε ετήσια καθυστέρηση.

Ποιες παρεμβάσεις εκτελούνται στην Κλεισούρα

Το φυσικό αντικείμενου του έργου περιλαμβάνει:

Ανακατασκευή πλακοειδούς οχετού, άρση καταπτώσεων, αποκατάσταση της αστοχίας της οδού με την κατασκευή τεχνικού έργου, αποκατάσταση οδοστρώματος & τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου μήκους 400,00 μ. και επένδυση υφισταμένης χωμάτινης, κατασκευή τοίχου αντιστήριξης με συρματοκιβώτια, καθαρισμός και εκβάθυνση παρακείμενου, αποκατάσταση των αγωγών & φρεατίων απορροής των ομβρίων.

Σε όλο το μήκος (Χ.Θ. 48+500 έως Χ.Θ. 58+000), oι προς εκτέλεση εργασίες θα αφορούν:
• Αποκατάσταση βλαβών οδοστρώματος, που θα περιλαμβάνει αποκατάσταση ασφαλτοτάπητα και στρώσεων οδοστρωσίας όπου απαιτηθεί, καθώς και των ερεισμάτων που διαβρώθηκαν.
• Άρση καταπτώσεων, αποκατάσταση πρανών που αποσταθεροποιήθηκαν με κατασκευή τοίχων αντιστήριξης ή σεραζανέτ σε θέσεις όπου προκλήθηκαν βλάβες.
• Αποκατάσταση αποχετευτικών συστημάτων των οδών με καθαρισμό, διάνοιξη, διαμόρφωση των υπαρχόντων στοιχείων που φράχθηκαν κατά το πλημμυρικό γεγονός ή και ανακατασκευή νέων (φρεάτια, διαμήκεις χωμάτινοι τάφροι ομβρίων, εγκάρσια τεχνικά, αγωγοί, στραγγιστήρια, κλπ.).
• Αποκατάσταση στοιχείων σήμανσης και ασφάλειας των οδών (πινακίδες, διαγράμμιση, στηθαία ασφαλείας).

Συμπεριλαμβάνονται και όποιες άλλες εργασίες απαιτηθούν από πιθανή επέκταση των φθορών λόγω της χειμερινής περιόδου, έως την εκτέλεση των αναφερομένων εργασιών.

Προβλέπονται ακόμη, οι απαιτούμενες Υποστηρικτικές Μελέτες, οι οποίες θα οριστικοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση της Τεχνικο-Γεωλογικής αναγνώρισης από το ΙΓΜΕ στο πλαίσιο εφαρμογής του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΙΓΜΕ και Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. Γιωργος

  Εντείνονται οι εργασίες στην Κλεισούρα ;; Αυτός είναι δρόμος που ενώνει την Ιόνια με μια περιοχή 140000 κατοίκων ; Σίγουρα οι βαινας ,Σώκος μοσχολιος που ήταν δήμαρχοι και νομάρχες,δεν θα πρέπει να νοιώθουν καθόλου υπερήφανοι……

 2. spiros

  Εντός χρονοδιαγραμματος λέει ο Περιφερειαρχης φανταστείτε να ήταν εκτός πότε θα τελείωνε……

 3. Past.

  Το παιχνίδι το έφεραν στα μέτρα τους, κανείς δεν φωνάζει, κανείς δεν διαμαρτύρεται. Κανονικά δεν θα έπρεπε να ασχοληθούν καθόλου με τον δρόμο.
  Αλωνιζουν διότι δεν τους ενοχλεί κ α ν ε ν α ς !!!!!! Τα τοπικά ραδιόφωνα παίξουν χασαποσερβικα και η τοπική τν εκπομπές περί ανέμων και υδάτων, γιατί άραγε;;;;

 4. Αντικειμενικός

  Γιώργο μάλλον τα έχεις μπερδεμένα λίγο στο μυαλό σου…. Τι σχέση έχουν ο δήμαρχος Αγρινίου με την Κλεισούρα…. Ο λαοπλάνος ο Κούλης σε έχει μαγέψει και τα χεις χαμένα… Όσον αφορά τος νομάρχες που λές γιατί δεν αναφέρεις και τον Σταμάτη?

 5. Γιωργος

  Είσαι συγουρος ότι τα έχω μπερδέψει ??? Όταν γινόταν η χάραξη της Ιόνιας,το Αγρίνιο είχε δήμαρχο και νομάρχη, μάλιστα παντοδύναμους για να απαιτήσουν να έχει η πόλη μια αξιοπρεπή πρόσβαση..Τι ήταν ο Βάγιας ο δήμαρχος της Άρτας μπροστά σε αυτούς ??? Που πέτυχε βάζοντας τον κόσμο μπροστά να φέρει τον κόμβο δίπλα στην Άρτα…….
  Τώρα σε ότι αφορά τον λαοπλανο Κούλη που με μάγεψε ????? Θέλω να σου πω ότι με πρόλαβαν, μάγεψε πρώτα αυτούς και το κόμμα που στήριζαν κα κάναν κυβέρνηση με τον Κούλη και τον Σταμάτη……

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.