Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Ερώτηση Καραγκούνη για το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Πάλαιρο

Ερώτηση Καραγκούνη για το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Πάλαιρο

kentro1

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα σχετικά με τη δημιουργία hot spot στην Πάλαιρο του δήμου Ακτίου Βόνιτσας υπέβαλλε το βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Ν.Δ. κ. Κ. Καραγκούνης. Ο κ. Καραγκούνης ζητά να μάθει , μεταξύ άλλων, με ποια κριτήρια επιλέχθηκε η συγκεκριμένη περιοχή, για τη δημιουργία του Κέντρου, δεδομένου του ότι, πρόκειται για μια από τις ισχυρότερες τουριστικές περιοχές του Νομού. Η ερώτηση αναφέρει:

Με τεράστια έκπληξη πληροφορούμαστε τόσο από δημοσιεύματα, όσο και από την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας (ύστερα από σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου στην Πάλαιρο), σχετικά με την πρόθεση της Κυβέρνησης για δημιουργία Κέντρου Υποδοχής και Φιλοξενίας (hotspot) μεταναστών και προσφύγων στη θέση Ποταμάκι στη Δημοτική Ενότητα Παλαίρου του ως άνω Δήμου, σε συγκεκριμένη Ξενοδοχειακή Μονάδα..

Η εγκατάσταση μεταναστών στο συγκεκριμένο σημείο, αναπόφευκτα θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα στην περιοχή με απρόβλεπτες συνέπειες, τόσο σε υγειονομικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο ασφαλείας, δεδομένης της αδυναμίας υδροδότησης της μονάδας, της στέρησης σύνδεσης με το αποχετευτικό δίκτυο, στέρησης ηλεκτροδότησης, καθώς και του εξαιρετικά περιορισμένου αριθμού αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή.

Κατόπιν τούτου ο Υπουργός ερωτάται:

1)Επιβεβαιώνονται οι ως άνω φήμες;

2)Με ποια κριτήρια επιλέχθηκε η συγκεκριμένη περιοχή, για τη δημιουργία του Κέντρου, δεδομένου του ότι, πρόκειται για μια από τις ισχυρότερες τουριστικές περιοχές του Νομού, με ιδιαίτερα εξασθενημένη οικονομία;

3) Υπάρχει σχεδιασμός από μέρους της Κυβέρνησης για τη διαχείριση των προβλημάτων που αναπόφευκτα θα προκύψουν, καθόσον η εν λόγω εγκατάσταση των μεταναστών στην περιοχή αναμένεται να σκάσει σαν υγειονομική ωρολογιακή βόμβα ;

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.