Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Πρόσφυγες στον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Αγρινίου;

Πρόσφυγες στον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Αγρινίου;

unnamed15
Συγκεκριμένος πλέον χώρος στο Αγρίνιο τίθεται στο τραπέζι για τη φιλοξενία προσφύγων. Το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr, σχεδιάζει να αξιοποιήσει τους Ξενώνες Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών που διαθέτουν ορισμένοι δήμοι, όπως το Αγρίνιο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μάλιστα η πρόθεση αφορά τη φιλοξενία 18 γυναικών στο Αγρίνιο που είναι δεύτερο στη σχετική λίστα μετά την Αθήνα για την οποία προτείνεται η φιλοξενία 30 γυναικών.
Θυμίζουμε πως ο ξενώνας εγκαινιάστηκε τον Μάρτιο του 2014 με σκοπό την ενίσχυση των κοινωνικών δομών του δήμου.Στον Ξενώνα προβλέπονταν η δυνατότητα φιλοξενίας περίπου 20 γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους, στους οποίους θα παρέχονται υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης. Ωστόσο έκτοτε ελάχιστες γυναίκες έχει φιλοξενήσει.
Προ τριμήνου εξάλλου είχε διακινηθεί η πληροφορία πως η Γενική Γραμματέια Ισότητας των Φύλων θα προχωρήσει στην παραχώρηση θέσεων σε ξενώνες φιλοξενίας για κακοποιημένες γυναίκες προκειμένου να φιλοξενηθούν γυναίκες – πρόσφυγες και τα παιδιά τους.
Ερωτηματικό για την εξέλιξη αυτή αποτελεί το εάν έχει ζητηθεί η γνώμη του δήμου Αγρινίου και ποια είναι η δική του θέση. Προφανώς αυτή θα ξεκαθαρίσει άμεσα…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.