Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Ερώτηση Καραγκούνη για τους απλήρωτους καπνοπαραγωγούς της Μακρυνείας

Ερώτηση Καραγκούνη για τους απλήρωτους καπνοπαραγωγούς της Μακρυνείας

1 KAPNOS XIROMERPNEWS 2013 (6)Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κ.Καραγκούνης με Ερώτηση του καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει το Υπουργείο προκειμένου να βρεθεί λύση για τους καπνοπαραγωγούς της Μακρυνείας που παραμένουν απλήρωτοι και να αρθεί το αδιέξοδο;
Σημειώνει πως σε απόγνωση βρίσκονται 100 και πλέον καπνοπαραγωγοί καπνού ποικιλίας «Κατερίνης (ΣΑΜΨΟΥΣ Σ53)» στην Αιτωλοακαρνανία και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Μακρυνείας. Παρότι έχουν ήδη παραδώσει την παραγωγή τους στην εταιρεία με Επωνυμία «ΚΑΠΝΙΚΗ Α. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Α. Ε. .» βρίσκονται απλήρωτοι για πολλούς μήνες.
Λόγω των γνωστών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εταιρία και με την εμπλοκή της σε δικαστικούς αγώνες, οι καπνοπαραγωγοί βρίσκονται κυριολεκτικά σε αδιέξοδο, αφού είναι δύσκολο να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους.
Ενώ παρέδωσαν την παραγωγή τους και, σύμφωνα με τη συμβατική υποχρέωση της εταιρείας, έπρεπε να έχουν πληρωθεί, αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζουν καπνοπαραγωγοί και της Βόρειας Ελλάδας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.