Παρασκευή, 16 Απριλίου, 2021

Ερώτηση Σακοράφα για τις απολύσεις εργαζομένων στον “Νηρέα”

Ερώτηση Σακοράφα για τις απολύσεις εργαζομένων στον “Νηρέα”


Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ιωάννη Βρούτση κατατέθηκε από την Βουλευτή του ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα σχετικά με τις πρόσφατες απολύσεις που ανακοίνωσε η εταιρεία ΝΗΡΕΑΣ στον Αστακό.

Ζητά η κυρία Σακοφάφα από τον Υπουργό να ανακληθούν επειδή αυτές αποτελούν ισχυρό χτύπημα για την τοπική κοινωνία.

Η ερώτηση:

Η εταιρεία “ΝΗΡΕΑΣ” ανακοίνωσε την απόλυση τριάντα δύο (32) εργαζομένων της στο τομέα φύλαξης, στις εγκαταστάσεις της στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, επικαλούμενη προσχηματικές αιτιάσεις για δήθεν έλλειψη επαγγελματισμού του συνόλου των εργαζομένων,αλλά με αληθή σκοπότην ανάθεση του αντίστοιχουτομέα σε ιδιωτική εταιρεία. Όλα αυτά δε, παρότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας έχουν καταβάλει βαρύ τίμημα, με εξοντωτικές βάρδιες, σε συνθήκες ελλιπούς ασφάλειας αλλά και με φόρο αίματος σε εργατικά ατυχήματα.

Η συγκεκριμένη αιφνιδιαστική ενέργεια οδηγεί σε απόγνωση τους εργαζόμενους, με πολλά έτη προϋπηρεσίας, αλλά και τις οικογένειές τους. Επίσης, δημιουργεί σοβαρή αναστάτωση και έντονη ανησυχία στην τοπική κοινωνία, οι φορείς τηςοποίας εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους.
Επειδή η συγκεκριμένη εταιρεία έχει τύχει όλων των πρόσφατων ενισχύσεωντου κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Επειδή η οικονομικά αδύναμη κοινωνία της περιοχής πλήττεται πολλαπλά στην παρούσα συγκυρία ενώ, παράλληλα, η εγκατάσταση και λειτουργία ρυπογόνων επιχειρήσεων, όπως η συγκεκριμένη, περιορίζει δραστικά τις δυνατότητες για άλλων ειδώνδραστηριότητες στην περιοχή.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
(1) Σε ποιες συγκεκριμένες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στην εταιρεία ΝΗΡΕΑΣ και την προστασία του δικαιώματός τους στην εργασία;
(2) Προτίθεται η Κυβέρνηση να ενεργοποιήσει μέτρα απαγόρευσης απολύσεων για επιχειρήσεις που απολαμβάνουν ενισχύσεων ή επιδοτήσεων με δημόσιο χρήμα, με οποιονδήποτε τρόπο ;

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.