Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Αίτημα για καθιέρωση ετήσιου πανευρυτανικού διαγωνισμού εφηβικής ποίησης

poiisi

Την καθιέρωση ετήσιου Πανευρυτανικού Διαγωνισμού εφηβικής ποίησης με τον διακριτικό τίτλο “Ψηλά Βουνά”, ζητά από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας, η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών.

Στην επιστολή τους αναφέρουν:

Η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών Ευρυτανίας, είναι ένας ιστορικός Σύλλογος που δραστηριοποιείται στα πολιτιστικά, ιστορικά και κοινωνικά πράγματα του χωριού μας από το 1954, έτος ίδρυσής της. Στην ιστορική της αυτή διαδρομή πραγματοποίησε πλείστες πολιτιστικές εκδηλώσεις για τους συγχωριανούς μας πνευματικούς άνδρες, γνωστούς στο πανελλήνιο, Ζαχαρία Παπαντωνίου, Στέφανο Γρανίτσα, Δημοσθένη Γούλα, Μιχάλη Σταφυλά. Για τους τρεις πρώτους μάλιστα έστησε ανδριάντες στην κεντρική πλατεία του χωριού. Τίμησε τον Γρανιτσιώτη Άγιο Νεομάρτυρα Μιχαήλ, ιδρύοντας στην Ι. Μονή της Ζωοδόχου Πηγής στο Βύρωνα ομώνυμο εκκλησάκι, όπου γιορτάζεται κάθε χρόνο η μνήμη του Αγίου μας. Τέλος κατά καιρούς παρενέβη με αποτέλεσμα να ιδρυθεί και να λειτουργήσει στο χωριό Γυμνάσιο – Λύκειο στη Γρανίτσα και να συντηρηθεί με δαπάνες που εξασφάλιζε η Αδελφότητα οικοτροφείο στο οποίο σιτίζονταν ακόμα και 200 παιδιά την ημέρα.

Όλα αυτά μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε, διευρύνοντας τους ορίζοντες για μάθηση και ευμενή άμιλλα.

Αποφασίσαμε λοιπόν να προτείνουμε την καθιέρωση ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΑΝΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ με τον διακριτικό τίτλο <<ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ>>.

Ο διαγωνισμός αυτός θα γίνεται προς τιμήν του καταγόμενου από τη Γρανίτσα μεγάλου ποιητή και λογοτέχνη ΖΑΧΑΡΙΑ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ.

Επιθυμία μας είναι στο διαγωνισμό να συμμετέχουν μαθητές/τριες των Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ του Νομού Ευρυτανίας και ως έδρα να οριστεί η Γρανίτσα.

Από σας ζητούμε και παρακαλούμε να επιληφθείτε του ζητήματος και με την πολύπλευρη πείρα σας να ορίσετε τις περαιτέρω λεπτομέρειες του διαγωνισμού, λαμβάνοντας οπωσδήποτε υπόψη σας τις παραπάνω προτάσεις μας.

Θεωρούμε ότι τα υποβαλλόμενα προς αξιολόγηση ποιήματα θα πρέπει να έχουν υποβληθεί μέχρι το τέλος Απριλίου ώστε μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς να έχουν αξιολογηθεί και να εξαχθούν τα τελικά αποτελέσματα. Για την πλήρη διαφάνεια της αξιολόγησης των υποβληθέντων ποιημάτων, προτείνουμε να ισχύσει η ίδια διαδικασία που ασκείται και σε άλλες περιοχές της χώρας σε αντίστοιχους διαγωνισμούς.

Επίσης, αν και σεις το κρίνετε σωστό θα θέλαμε στην εν λόγω επιτροπή να συμμετέχει, με οποιονδήποτε ρόλο και ένα από τα μέλη της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών.

Ευχαριστούμε. Ο Πρόεδρος Αλέξης Καρδαμπίκης, η Γραμματέας Πένυ Καρυώτη.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.