Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, 2020

Έτοιμοι για εξορύξεις πετρελαίου αλλά ο συμπατριώτης μας υφυπουργός διαφωνεί…

Όλοι ξέρουμε ότι η ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας θα γίνει θέατρο ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, σωστά; Τουλάχιστον αυτά μας λένε τα περιοδικά και τα site που ασχολούνται με την ενέργεια και τα τελευταία χρόνια πάνε πολύ καλά, ομολογουμένως. Στον Πατραϊκό, στα Γιάννενα, ίσως και στην Αιτωλοακαρνανία, είμαστε έτοιμοι για έρευνες τουλάχιστον. Και φτιάχνουμε ακριβό δίκτυο για φυσικό αέριο. Σωστά;

Ναι αλλά ο συμπατριώτης μας, εκ των Οικολόγων-Πρασίνων, υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Δημαράς πήγε σε συνέδριο του χώρου πρόσφατα και είπε: «Εμείς θέλουμε να μεταβούμε όσο γίνεται νωρίτερα στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Δεν θέλουμε αυτό το μοντέλο.  Έχει προετοιμαστεί η ανθρωπότητα να περάσει στην νέα εποχή; Δεν είναι πηγές πετρελαίου, αλλά υπόγειες δεξαμενές πετρελαίου, οι οποίες κάποια στιγμή θα στερέψουν(…) κι εκτός από την κλιματική αλλαγή, στην Ελλάδα θα προκληθεί καταστροφή και στο περιβάλλον, κυρίως σε περιοχές Natura»! Πόσο πιο καθαρά να το πει; Κι όλα αυτά που μαθαίνουμε; Έχει και καλύτερο.

Όπως διαβάζουμε «ο τέως υπουργός και νυν βουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Γιώργος Τσιρώνης, χαρακτήρισε «προπαγάνδα» τα ευνοϊκά δημοσιεύματα υπέρ της εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, και διέψευσε όσους ισχυρίζονται ότι από την εκμετάλλευση πετρελαίου και φυσικού αερίου θα βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των πολιτών. Παρουσίασε μάλιστα, στοιχεία από έρευνα που είχε αναρτήσει στον προσωπικό του ιστότοπο, σύμφωνα με τα οποία, πετρελαιοπαραγωγικές χώρες όπως ο Ισημερινός και η Βενεζουέλα, έχουν πολύ χαμηλό κατά κεφαλήν εισόδημα, σε σχέση με άλλα κράτη που δεν διαθέτουν κοιτάσματα υδρογονανθράκων¨.

Άρα ούτε και ο προηγούμενος υπουργός συμφωνούσε με την εξόρυξη πετρελαίου και τις ίδιες τις έρευνες! Τότε, ποιος συμφωνούσε και ποιος συμφωνεί;

Τόσο ο συμπατριώτης μας κ. Δημαράς όσο και ο κ. Τσιρώνης θέλουν ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές. Αιολική, ηλιακή κλπ, δηλαδή. Που όμως πολλοί άνθρωποι από τον πολιτικό τους χώρο λένε πως κάνουν κακό γιατί, για παράδειγμα, γεμίζουν τα βουνά με ανεμογεννήτριες του κεφαλαίου!

Οπότε; Οπότε, τίποτε. Η ζωή συνεχίζεται μέσα σε όλες αυτές τις αυτοαναιρέσεις  που συνηθίσαμε. Κάτι σαν το «δεν υπογράψαμε στις Πρέσπες» και «όταν έρθει το θέμα στη Βουλή εμείς θα φύγουμε, παρότι καθίσαμε και στηρίξαμε μέχρι εδώ», που λέει άλλος κυβερνητικός  εταίρος.

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.