Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Έξι χρόνια μεγάλης προσφοράς από τα συσσίτια του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου

Έξι χρόνια μεγάλης προσφοράς από τα συσσίτια του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου

Την 11η Δεκεμβρίου συμπληρώθηκαν έξι χρόνια προσφοράς σε οικογένειες που είχαν ανάγκη, από τα συσσίτια του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου. Μέχρι τώρα τα συσσίτια φροντίζουν 252 οικογένειες, με μερίδες που κυμαίνονται από 250 μέχρι 280 ημερησίως.
Στα έξι χρόνια το συσσίτιο στην Ευαγγελίστρια, προσέφερε 263.200 μερίδες φαγητού, ρουχισμό σε 2.500 συνανθρώπους μας , σε 2.000 μαθητές τετράδια και σχολικό υλικό , σε 100 παιδιά δωρεάν λογοθεραπεία , σε 200 κρατουμένους ήδη υγιεινής , ενώ πλέον των 2.000 μαθητών ενισχύθηκαν στο κοινωνικό φροντιστήριο.
Παράλληλα αποφασίστηκε η συνέχιση όλων των δράσεων ενώ βρίσκεται στην τελική ευθεία η δημιουργία του πολυλειτουργικού αγροκτήματος και της φάρμας με το τυροκομείο, που θα αποτελέσει το εκπαιδευτικό κέντρο για ανέργους και για όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με την επιστροφή στην Γή και την πρωτογενή παραγωγή.

Αναφέρει η ανακοίνωση του Ιερού Ναου Αγίου Δημητρίου Αγρινίου:

6Την 11η Δεκεμβρίου συμπληρώθηκαν 6 χρόνια προσφοράς σε οικογένειες που είχαν ανάγκη, από τα συσσίτια του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου και ήδη βαδίζουμε στην έβδομη χρονιά με πολύ κόπο, αλλά με μεγάλο ενθουσιασμό από την εμπειρία που αποκομίσαμε. Ο Άγιος Παίσιος ο Αγιορείτης μας είπε, πως Αγάπη είναι να δίνεις χωρίς να περιμένεις την ανταπόδοση των άλλων και στα έξι χρόνια προσφοράς και διακονίας με το συσσίτιο, δεν επαινέθηκε η διαγωγή κάποιων , αλλά συνδράμαμε στην προσπάθειά τους για επιβίωση.
Μέχρι τώρα τα συσσίτια φροντίζουν 252 οικογένειες, με μερίδες που κυμαίνονται από 250 μέχρι 280 ημερησίως. Στα έξι χρόνια το συσσίτιο στην Ευαγγελίστρια, προσέφερε 263.200 μερίδες φαγητού, ρουχισμό σε 2.500 συνανθρώπους μας , σε 2.000 μαθητές τετράδια και σχολικό υλικό , σε 100 παιδιά δωρεάν λογοθεραπεία , σε 200 κρατουμένους ήδη υγιεινής , ενώ πλέον των 2.000 μαθητών ενισχύθηκαν στο κοινωνικό φροντιστήριο.
Σε πρόσφατη συνάντηση όλων των εθελοντριών και εθελοντών, με αφορμή την συμπλήρωση των έξι χρόνων διακονίας, αποφασίστηκε η συνέχιση όλων των δράσεων, ενώ ανακοινώθηκε πως βρίσκεται στην τελική ευθεία, μετά την ευλογία του Σεβασμιωτάτου , η δημιουργία του πολυλειτουργικού αγροκτήματος και της φάρμας με το τυροκομείο, που θα αποτελέσει το εκπαιδευτικό κέντρο για ανέργους και για όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με την επιστροφή στην γή και την πρωτογενή παραγωγή.
Το εκκλησιαστικό συμβούλιο και οι εθελόντριες και εθελοντές του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, ευχαριστούμε όλους τους απλούς πολίτες που συμμετέχουν στην προσπάθειά μας και με την σημαντική τους προσφορά, ενισχύουν την διακονία μας. Ευχόμαστε σε όλους να έχουν την ευλογία του Σαρκωθέντος Ιησού Χριστού του αληθινού Θεού μας και να βιώνουν πάντα την χαρά των Χριστουγέννων.

1 3 5

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.