Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, 2020

Ευχαριστίες από το Λύκειο Θέρμου για δωρεά μεγάλης συλλογής βιβλίων

Ευχαριστίες από το Λύκειο Θέρμου για δωρεά μεγάλης συλλογής βιβλίων

Με ανακοίνωσή της η Διεύθυνση του Λυκείου Θέρμου όπως επίσης και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του Σχολείου ευχαριστούν τον Αλέξανδρο Παπαλέξη για τη δωρεά μεγάλης συλλογής βιβλίων ιδιοκτησίας του πατέρα του, ο οποίος είχε διατελέσει Γυμνασιάρχης Θέρμου.

Ειδικότερα:

Ο γιος του αείμνηστου Γυμνασιάρχη του Γυμνασίου Θέρμου εκπαιδευτικός Αλέξανδρος Παπαλέξης δώρισε στο Λύκειο Θέρμου όλα τα βιβλία που είχε στην κατοχή του ο αείμνηστος Γυμνασιάρχης Αντώνιος Παπαλέξης.

Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη συλλογή βιβλίων που είναι τοποθετημένα σε οκτώ (8) μεγάλα κουτιά και η πρώτη εικόνα είναι ότι τα βιβλία ξεπερνούν τα 500.

Πρόκειται για βιβλία ιστορικού, λαογραφικού, φιλοσοφικού,επιστημονικού, λογοτεχνικού περιεχομένου, σχολικά και δεκάδες λεξικά της αρχαίας και της νεοελληνικής γλώσσας, πολλά από τα οποία αποτελούν  πλέον σπάνιες εκδόσεις που δεν υπάρχουν  στα βιβλιοπωλείο και σε πολλές βιβλιοθήκες. Ο αείμνηστος Γυμνασιάρχης ως φιλόλογος, διέθετε  οργάνωση και  μεθοδικότητα στη δουλειά του, ήταν πολύ εργατικός, σε μια πολύ δύσκολη εποχή, κατά την οποία η παιδαγωγική  βοήθεια στους εκπαιδευτικούς ήταν σχεδόν ανύπαρκτη και η προσφορά τους στους μαθητές εναπέκειτο στο προσωπικό τους ενδιαφέρον και το ζήλο για τη δουλειά τους. Συνεχίζει να υπηρετεί την παιδεία με την παρακαταθήκη αυτή.

Όλα αυτά τα βιβλία, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς,θα καταγραφούν από ομάδα μαθητών του Λυκείου, θα κατανεμηθούν κατά θεματικές ενότητες και θα τοποθετηθούν στη μεγάλη βιβλιοθήκη που θα δημιουργήσουμε στο νέο κτίριο του Λυκείου στο οποίο υπάρχει ειδική  αίθουσα βιβλιοθήκης. Η βιβλιοθήκη αυτή,  θα αποτελέσει χώρο αναφοράς για πολιτιστικές και παιδαγωγικές εκδηλώσεις, αλλά και χώρο ανάγνωσης και δανεισμού βιβλίων για τους πολίτες του Δήμου Θέρμου και για τους νέους ανθρώπους της περιοχής.

Ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Θέρμου, Κων/νος Μαραγιάννης και όλοι οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στον κ. Αλέξανδρο Παπαλέξη γι΄ αυτή την πρωτοβουλία και την πνευματική προσφορά στο Γενικό Λύκειο και την κοινωνία του Θέρμου. Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι σημαντικές και αξιοθαύμαστες και θα πρέπει να βρουν και άλλους μιμητές, ώστε το σύγχρονο και  θαυμάσιο αυτό κτίριο του νέου Λυκείου, να εξελιχθεί σε κέντρο πολιτιστικής και πνευματικής ανάπτυξης της περιοχής, με την οργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων που θα συμβάλλουν στην πολιτιστική και πνευματική ανάταση της περιοχής και θα είναι απόλυτα συνυφασμένες με τη σημαντική ιστορία του Θέρμου και της Αιτωλικής Συμπολιτείας και την προσφορά της στην ιστορία και τον πολιτισμό ολόκληρης της χώρας.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΡΜΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.