Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Ευχαριστίες του δημάρχου Αγράφων στους “82 πρεσβευτές ζωής”

Ευχαριστίες του δημάρχου Αγράφων στους “82 πρεσβευτές ζωής”

Από το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου έως και την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου επισκέφτηκαν τον Δήμο Αγράφων με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ), στο πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Έμπειρο επιστημονικό και ιατρικό προσωπικό εξέτασε σχεδόν 350 κατοίκους των χωριών  ενώ πραγματοποιήθηκαν πάνω από 1000 εξετάσεις όλων των ειδικοτήτων.

Συγκινητική όμως ήταν και η προσέλευση των δημοτών  στην υπερσύγχρονη Μονάδα Αιμοληψίας, αγκαλιάζοντας τη δράση της εθελοντικής αιμοδοσίας και προσφέροντας 82 φιάλες αίματος στην Τράπεζα Αίματος που υπάρχει στο Αττικό Νοσοκομείο για τους πρώην Δήμους Απεραντίων και Ασπροποτάμου προκειμένου να προσφερθούν σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Ο δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης ευχαριστεί όλους όσους ευαισθητοποιήθηκαν και ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα εκφράζοντας την ελπίδα “αυτή η πολύτιμη και έμπρακτη κίνηση αγάπης, ζωής και αλληλεγγύης να γίνει βίωμα, τρόπος ζωής, μια αυτονόητη και φυσιολογική διαδικασία για τους νεότερους και όχι μόνο, αφού κάθε νέος αιμοδότης είναι πρεσβευτής ζωής”.

Ευχαριστεί επίσης την Ευρυτάνισσα κ.Βασιλική Κλίτσα που συμμετείχε στο κλιμάκιο των κινητών ιατρικών μονάδων και στην οποία μπορούν να απευθυνθούν όσοι συμπολίτες  έχουν ανάγκη αίματος και όσοι αιμοδότες επιθυμούν να ενισχύσουν την τράπεζα αίματος.

“Εμείς εδώ στα ορεινά έχουμε στον αξιακό μας πυρήνα την προστασία της ανθρώπινης ζωής ως υπέρτατο αγαθό και για αυτό μπορούμε και θέλουμε να είμαστε «δότες» αγάπης που συνεχίζουν να κάνουν «μετάγγιση» ελπίδας και ζωής σε όσους το χρειάζονται”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αγράφων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.