Το Greek Village Life επισκέφθηκε την ιστορική Βράχα Ευρυτανίας, όπου συνάντησε την κυρία Σοφία, μια γυναίκα γεμάτη ζωντάνια και αγάπη για την παράδοση.
Ετοίμασε ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό έτσι όπως το έφτιαχναν οι νοικοκυρές τα παλιά χρόνια. Η κυρία Σοφία έδειξε πώς γίνονται οι παραδοσιακοί κουραμπιέδες.
Αρχικά, χτύπησε το φρέσκο κατσικίσιο βούτυρο, ζάχαρη άχνη, αλισίβα και αυγά. Στη συνέχεια, πρόσθεσε το αλεύρι και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Το μείγμα ήταν έτοιμο για ψήσιμο. Η κυρία Σοφία εξήγησε ότι την παλιά εποχή έφτιαχναν με σταχτόνερο την αλισίβα, μια σκόνη που φτιάχνεται από καθαρή στάχτη και την έβαζαν μέσα στο μείγμα.
Έψησε τους κουραμπιέδες όπως παλιά, στην γάστρα. Όταν βγήκαν από το φούρνο, ήταν χρυσαφένιοι και μοσχοβολούσε το σπιτικό της από το φρέσκο βούτυρο.
Δείτε το βίντεο: