Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Εύσημα στην Εισαγγελία του Αγρινίου από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Εύσημα στην Εισαγγελία του Αγρινίου από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Δεν είναι η συμμετοχή αυτή που κρίνει την επιτυχία μιας εκδήλωσης.
Ωστόσο είναι βέβαιο πως η πετυχημένη  χθεσινή ημερίδα που έλαβε χώρα στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου, παρουσία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου-Βασιλοπούλου, με θέμα «τα παιδιά μας δημιουργούν: η δημιουργικότητα ως παράγοντας αποτροπής της ανομίας» πληρούσε τα κριτήρια για να την παρακολουθήσει σύσσωμος ο εκπαιδευτικός και νομικός κόσμος της περιοχής, πράγμα που ωστόσο δεν συνέβη.
Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διατηρεί στενούς δεσμούς με την Αιτωλοακαρνανία καθώς ο εκλιπών σύζυγος της ήταν από το Θέρμο ενώ έχει έρθει πολλές φορές στο Αγρίνιο για να παραστεί σε εκδηλώσεις. Έχει εξάλλου η κυρία Δημητρίου-Βασιλοπούλου αγαστή συνεργασία με την Προϊσταμένη Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων & Κοινωνικής Αρωγής Αγρινίου καθώς είχε την ευθύνη της εποπτείας θεμάτων ανηλίκων ως αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.
Η ημερίδα ωστόσο χθες συνδιοργανώθηκε και από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου και κάποιοι εκτίμησαν ως πιθανό αυτό το λόγο της απουσίας μέρους του νομικού κόσμου από την εκδήλωση καθώς είναι γνωστό το μέτωπο στις σχέσεις του δικηγορικού συλλόγου με τον Εισαγγελέα Γεώργιο Πέτρο. Παρέστησαν πάντως δύο πρώην πρόεδροι του συλλόγου.  Προφανώς όχι άσχετη ήταν και η παρατήρηση ομιλητή πως οι αντίστοιχες εκδηλώσεις τα περασμένα χρόνια έγιναν σε συνεργασία με τον δικηγορικό σύλλογο αναρωτώμενος γιατί αυτό δεν συνέβη και φέτος.
Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου με την εισήγησή της για τον ρόλο του Εισαγγελέα στην πρόληψη σε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας τόνισε τον σημαντικό ρόλο, μετά την οικογένεια και τους εκπαιδευτικούς, που έχει ο εισαγγελικός λειτουργός. Και δεν παρέλειψε να εκφραστεί με θέρμη για το Αγρίνιο τονίζοντας πως η Εισαγγελία της πόλης είναι μεταξύ των λίγων που διεξάγουν ποικίλες δράσεις στον τομέα της πρόληψης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.