Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Ν. Φαρμάκης: λογιστική αλχημεία Κατσιφάρα και με τις εκπτώσεις έργων της Αιτωλοακαρνανίας (video)

Ν. Φαρμάκης:  λογιστική αλχημεία Κατσιφάρα και με τις εκπτώσεις έργων της Αιτωλοακαρνανίας  (video)

«Παλιά μου τέχνη κόσκινο , τείνει να γίνει για τον κ.Κατσιφάρα και την Περιφερειακή Αρχή η λογιστική αλχημεία», υποστηρίζει σε ανακοίνωση του ο Αιτωλοακαρνάνας Περιφερειακός Σύμβουλος Νεκτάριος Φαρμάκης. Σε ανακοίνωση του περιγράφει πως εκατομμύρια ευρώ που εξοικονομεί η Περιφέρεια από εκπτώσεις έργων στην Αιτωλοακαρνανία τελικώς θα διατεθούν για έργα στην Αχαΐα. Αναφέρει ο κ. Φαρμάκης:  

Στη σημερινή συνεδρίαση του Π.Σ, ψηφίστηκε η τροποποίηση του έργου με κωδικό 2014ΕΠ50100002 και τίτλο ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Π.Δ.Ε. ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Π.Δ.Ε.

Μεταξύ των τροποποιηθέντων έργων είναι και το υποέργο 2 στο οποίο περιλαμβάνεται η  ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ: Ε.Ο. ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ – ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (Αντίρριο-Μεσολόγγι-Αγρίνιο-Αμφιλοχία-Μενίδι). Είναι το ίδιο έργο για το οποίο πριν από λίγους μήνες ο κ.Περιφερειάρχης καυχιόνταν ότι θα δοθούν  6.000.000 €. Κάποιοι από εμάς από τότε λέγαμε ότι τα χρήματα είναι λίγα , αν αναλογισθεί κανείς το μήκος του δρόμου και την αισχρή κατάσταση του οδοστρώματος. Σε πολύ λίγο δικαιωθήκαμε όταν για πολύ λιγότερα χιλιόμετρα δρόμου καλύτερης κατάστασης ανακοινώθηκε η δαπάνη 12.000.000 € περίπου για τον δρόμο Πάτρα – Αίγιο.

Σαν να μην έφτανε αυτό, σήμερα αποκαλύπτεται ότι ούτε 6.000.000 € θα δοθούν για το εν λόγω έργο αλλά περίπου 1.970.000 €. Και το χειρότερο είναι ότι τα υπόλοιπα από αυτά δεν δίνονται σε έργο στην Αιτωλοακαρνανία αλλά μοιράζονται σε δύο πρόσθετα (3.000.000 € και 4.000.000 ) έργα που αφορούν την Αχαΐα και το σύνολο της Π.Δ.Ε αντίστοιχα

Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος του εμπαιγμού αρκεί να σημειωθεί ότι  μεγάλη έκπτωση υπήρξε και στο έργο ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ Ε.Ο. 33 ”ΠΑΤΡΑ – ΤΡΙΠΟΛΗ” όπου από τα 7.000.000 €, η δαπάνη ανέρχεται στα 2.200.000 €. Η έκπτωση όμως στην Αχαΐα έγινε νέο έργο στην Αχαΐα ενώ η δική μας έκπτωση έγινε εργολαβίες για πράσινο και ηλεκτροφωτισμό στο σύνολο της ΠΔΕ.

Προσωπικά πλέον αυτά δεν με εκπλήσσουν, αφού είναι μια πάγια τακτική της περιφερειακής αρχής. Είναι ακριβώς η πολιτική της επικοινωνίας και της διαχείρισης των πολιτών, με μηδενικό θετικό πρόσημο για τις τοπικές κοινωνίες και τις υποδομές. Είναι το παλιό που παλέψαμε να γκρεμίσουμε και που σύντομα θα καταρρεύσει, υπό το βάρος της απραξίας του. Ωστόσο, οφείλουμε να αντιπολιτευόμαστε θεσμικά και να είμαστε απέναντι σε τέτοιες λογικές και πολιτικές. Μέχρι τέλους…

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Πάνος

    Κατσφάρα, Λύτρα και Σταρακά αν σας πιάσω στα χέρια μου θα σας ιππεύσω και τους τρείς!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.