Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

Εμπρησμός η φωτιά στο πευκόδασος της Σπολάιτας-Σωτήρια η άμεση κινητοποίηση κατοίκων και πυροσβεστικής

1
Kινητοποίηση είναι σε εξέλιξη για την κατάσβεση φωτιάς που ξέσπασε κοντά στη Σπολάιτα Αγρινίου. Καίγεται πευκόδασος στην περιοχή μεταξύ της Αγίας  Παρασκευής και της επαρχιακής οδού Αγρινίου – Εμπεσού.
Η φωτιά έγινε αντιληπτή στις 1:00 το μεσημέρι και άμεσα ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου που έσπευσε στο σημείο με πέντε οχήματα και 11 πυροσβέστες όπως και αστυνομική δύναμη για να προσφέρει τη συνδρομή της και να ρυθμίσει την κυκλοφορία αν απαιτηθεί.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά καίει δέντρα, κυρίως πεύκα, και χαμηλή βλάστηση .

Νεώτερη ενημέρωση: Γρήγορα επετεύχθη η κατάσβεση της πυρκαγιάς ενώ καταλυτική υπήρξε η μεγάλη κινητοποίηση κατοίκων της περιοχής που βοήθησαν στη μάχη με τις φλόγες . Μάλιστα αυτό επισημαίνει στο agrinionews.gr και ο διοικητής της Π.Υ.Αγρινίου Στράτος Πετράκης που εκφράζει ιδιαίτερες ευχαριστίες  στους πολίτες.
Η φωτιά έκανε στάχτη τέσσερα στρέμματα δασικής έκτασης και ένα στρέμμα αγροτικής. Ωστόσο  διάχυτος είναι ο προβληματισμός για τα αίτια της καθώς υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού , όταν μάλιστα σε κοντινό με το σημερινό σημείο προκλήθηκε φωτιά και προ ημερών στο πευκόδασος .

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.