Πέμπτη, 15 Απριλίου, 2021

Γ. Παπαναστασίου στο συνέδριο ΚΕΔΕ – ΕΝΠΕ: “Η απλή αναλογική δεν είναι η λύση” (video)

Γ. Παπαναστασίου στο συνέδριο ΚΕΔΕ – ΕΝΠΕ: “Η απλή αναλογική δεν είναι η λύση” (video)

papanastasiou-kede-enpe

Στο κοινό συνέδριο ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ μίλησε ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αυτοδιοίκηση, την γραφειοκρατία, αλλά και την απλή αναλογική που δεν αποτελεί λύση. Διαβάστε σημεία της παρέμβασης του στο συνέδριο:
«Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε αυτοδιοικητικά. Είναι ιστορική στιγμή για την αυτοδιοίκηση. Για 1η φορά, στην ίδια αίθουσα βρίσκεται ο Ά και Β΄ Βαθμός Τ.Α. Υπηρετούμε την αυτοδιοίκηση σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, όχι μόνο εξαιτίας των μνημονίων αλλά και εξαιτίας της ασύλληπτης γραφειοκρατίας.
Κανείς δεν μιλά γι αυτά τα προβλήματα. Μιλάμε για την απλή αναλογική, λες και είναι πανάκεια. Είχα την τύχη να είμαι ο πρώτος Δήμαρχος που ενέταξε έργο στη ΒΑΑ . Ξέρετε πόσα γραφειοκρατικά εμπόδια έπρεπε να αντιμετωπίσω; Δυστυχώς πάμε σε λογική συγκέντρωσης και όχι αποκέντρωσης.
Ζητάμε επιτέλους να σταματήσει ο δαίδαλος της γραφειοκρατίας. Λύσεις υπάρχουν και είναι απλές. Σίγουρα δεν είναι η απλή αναλογική. Αντιθέτως θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Θα δημιουργήσει παρατάξεις υποψηφίων Αντιδημάρχων που θα λειτουργούν εκβιαστικά απέναντι στους δημάρχους και τους περιφερειάρχες. Δυστυχώς εκεί οδηγούμαστε. Όπως φάνηκε η κεντρική πολιτική σκηνή ενδιαφέρεται μόνο για τις εθνικές εκλογές. Πάντως αν θελήσουν να κάνουν μεταρρύθμιση εμείς είμαστε εδώ, έτοιμοι με τις προτάσεις μας».

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Αγρινιωτης

    Μπορείς να μας παραπεμψεις στη σελιδα ή το κεφάλαιο του βιβλίου;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.