Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Η Γιάννα Αγγελοπούλου επικεφαλής της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Η Γιάννα Αγγελοπούλου επικεφαλής της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Την θέση της επικεφαλής της Επιτροπής που θα συγκροτηθεί για τις εκδηλώσεις οι οποίες θα γίνουν για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση ανέθεσε στην Γιάννα Αγγελοπούλου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της απόφασής του το 2021 να είναι ένα έτος εθνικής γιορτής για τον Ελληνισμό, εντός και εκτός Ελλάδος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, σε συνάντηση που είχε ο κ. Μητσοτάκης με την κ. Αγγελοπούλου στις 11.00 στο Μέγαρο Μαξίμου, έγινε μια πρώτη συζήτηση για τους στόχους αυτής της επετείου – ορόσημο για τους Ελληνες, η οποία προσφέρει την ευκαιρία στην χώρα να ξανασυστηθεί στη διεθνή κοινότητα μετά την πολυετή κρίση.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, «το 2021 θα είναι μια χρόνια που όλοι οι Ελληνες θα γιορτάσουμε μαζί και ενωμένοι τα 200 χρόνια ελευθερίας του ελληνικού κράτους, με υπερηφάνεια για το παρελθόν μας και αυτοπεποίθηση για το μέλλον μας».

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε όλη τη χώρα και θα κορυφωθούν το καλοκαίρι του 2021 στην Αθήνα, στις πρωτεύουσες κάθε περιφέρειας, σε εμβληματικούς τόπους της χώρας, αλλά και σε σημαντικές πόλεις του εξωτερικού.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε επίσης ο φορέας υλοποίησης της εθνικής πρωτοβουλίας να είναι το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, ενώ στην διοργάνωση, εκτός από τα συναρμόδια υπουργεία, θα έχουν καθοριστική συμμετοχή διακεκριμένες προσωπικότητες του πνεύματος, του πολιτισμού και των επιστημών.

Πηγή: thetoc.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ρεαλιστρια

    Φαίνεται πως τελείωσαν τα χρήματα που έφαγε από τους Ολυμπιακούς αγώνες κ τώρα θέλει να φάει κ άλλα… Τι άλλο θα δούμε πια… Έλεος..

  2. Πασοκοτέκτων

    @Ρεαλιστρια ήταν και δίπλα στον Τσίπρα, από την πρώτη στιγμή, αλλά ξεχνάς γρήγορα. Αυτή δεν ήταν που τον πήγε στον Κλίντον για να του μιλήσει αγγλικά και ακόμα κλαίνε στην Αμερική από τα γέλια;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.