Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2020

Γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Δοκιμίου

dokimi-sxoleio-tsiknopempti (1)
Το έθιμο της Τσικνοπέμπτης γιορτάστηκε χθες και στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Δοκιμίου, όπως γνωστοποίησε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφέρεται στην εορτή της Τσικνοπέμπτης, ενώ ευχαριστεί και τοπικούς επαγγελματίες που στήριξαν τον εορτασμό που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:
Η Τσικνοπέμπτη είναι γιορτή της Ορθόδοξης παράδοσης στην οποία καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες κρέατος. Η λέξη Τσικνοπέμπτη προέρχεται από τις λέξεις «τσίκνα» (η μυρωδιά του καμένου ψημένου κρέατος) και «Πέμπτη».
Η Τσικνοπέμπτη βρίσκεται στο μέσο των 3 εβδομάδων του εορτασμού του καρναβαλιού. Πρόκειται για τη Πέμπτη της 2ης εβδομάδας, της Κρεατινής.
Γιορτάζεται την Πέμπτη που είναι 11 ημέρες πριν την Καθαρά ∆ευτέρα. Είναι ημέρα χαράς αλλά και προετοιμασίας για τους Ελληνορθόδοξους χριστιανούς, καθώς η σαρανταήμερη περίοδος της Σαρακοστής πριν το Πάσχα πλησιάζει. Την μέρα αυτή επιβάλλεται από το έθιμο το ψήσιμο κρέατος στα κάρβουνα. Μένοντας πιστοί στη παράδοση τηρήσαμε και φέτος το έθιμο της ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ ψήνοντας σουβλάκια στο χώρο του σχολείου μας.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

dokimi-sxoleio-tsiknopempti (2)

dokimi-sxoleio-tsiknopempti (3)

dokimi-sxoleio-tsiknopempti (4)

dokimi-sxoleio-tsiknopempti (5)

dokimi-sxoleio-tsiknopempti (6)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.