Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2020

H Kατούνα λέει “όχι” στην αύξηση των τιμολογίων νερού

τοπικο κατουναςΤο τοπικό συμβούλιο Κατούνας συνεδρίασε την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 και ομόφωνα αποφάσισε ΟΧΙ στην αύξηση των τιμολογίων νερού στην Κατούνα.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο τοπικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Στούπας κατάγγειλε σαν απαράδεκτη την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Ακτίου Βόνιτσας για αύξηση του νερού στην Κατούνα και ζήτησε απο το συμβούλιο να εισηγηθεί την ανάκληση της απόφασης και να απαιτήσει να παρθεί πίσω, αφού η αύξηση στο νερό έγινε χωρίς καμία τεκμηρίωση, χωρίς δηλαδή να αποδεικνύεται η ανταποδοτικότητα των τελών. Πρότεινε μάλιστα να γίνει ονομαστική ψηφοφορία επί του θέματος, ώστε ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.
Αμέσως μετά αφού έγινε διαλογική συζήτηση, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Θωμάς Καφρίτσας και οι σύμβουλοι κ. Πάνος Καλογιάννης και κ. Γιάννης Στούπας, ομόφωνα αποφάσισαν ΟΧΙ στην αύξηση στα τιμολόγια ύδρευσης στην Κατούνα και θα παραστούν στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ώστε η απόφαση αυτή να μην προχωρήσει.
Οργισμένη ήταν η αντίδραση των παρευρισκομένων κατοίκων της Κατούνας για την απαράδεκτη απόφαση του δημοτικης αρχής να επιβαρύνει την τσέπη των δημοτών και ζητούσαν να γινει ανάκληση της απόφασης.
Χαρακτηριστική πάντως ήταν η απουσία των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης απο την ενότητα Μεδεώνος που ψήφισαν την αύξηση των τελών, ενω σφοδρή ήταν η επίθεση απο τους συμβούλους της αντιπολίτευσης (Μπουμπούλη, Καραμάνης, Σαλοδημήτρης) οι οποίοι τόνισαν ότι εναι απάνθρωπο σε περιόδους τέτοιας οικονομικής κρίσης να ζητούν από τους φτωχούς δημότες της Κατούνας να πληρώνουν το νερό για χρυσάφι.

http://xiromeronews.blogspot.gr

9

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.