Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

H κλειδομάζωξη της εστίασης του Αγρινίου

H κλειδομάζωξη της εστίασης του Αγρινίου

Σε εξέλιξη είναι στο Αγρίνιο η κλειδομάζωξη της εστίασης. Η πρωτότυπη και συμβολική δράση των επαγγελματιών του κλάδου που βρίσκονται σε απόγνωση καθώς οι επιχειρήσεις του πλήττονται από το κλείσιμο που επιβλήθηκε για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι επαγγελματίες προσέρχονται -από τις 10:00 έως 15:00- στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών , όπου συστεγάζεται η Ένωση Εστίασης, στην οδό Μπαϊμπά στο Αγρίνιο και παραδίδουν τα κλειδιά των καταστημάτων τους. Οι επαγγελματίες υπογράφουν και σχετική «δήλωση πρώην επαγγελματία Εστίασης».

Είναι αυτή άλλωστε η απάντηση τους στο σχόλιο του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη. «Όποιος θέλει να παραδώσει τα κλειδιά του, τα παίρνω εγώ», είχε πει ο υπουργός σε τηλεοπτική εκπομπή.

Η κινητοποίηση οργανώνεται από την Ομοσπονδία και τις επόμενες ημέρες θα λάβει χώρα πορεία διαμαρτυρίας όπου θα παραδώσουν τα… κλειδιά με ψήφισμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σημειωτέων πως χθες ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Εστίασης Αγρινίου Κώστας Ναστούλης έλαβε χώρα σε τηλεδιάσκεψη της πρωτοβουλίας «estiasigreece» με το Οικονομικό Επιτελείο παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα .

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η estiasigreece στη συζήτηση έθεσε ως προτεραιότητα την επόμενη μέρα και τον εξορθολογισμό του κλάδου θέτοντας τα ακόλουθα:

• Μοντέλο οικονομικών πινάκων μη βιωσιμότητας του κλάδου σε κανονικές συνθήκες.

• Επιμέρους στρεβλώσεις του τρόπου ενίσχυσης των επιχειρήσεων του κλάδου μέσω του προγράμματος των Επιστρέπτεων Προκαταβολών (αφαιρούνται τα 534.00€ της αναστολής σε εργαζόμενους που απασχολούνται περιστασιακά και έχουν ελάχιστες πραγματικές απολαβές).

• Σημείωσε πως η « ενίσχυση των εργαζομένων που ορθά γίνεται δεν είναι ενίσχυση των επιχειρήσεων».

• Πολλές μικρές επιχειρήσεις λαμβάνουν λιγότερα ποσά οι ιδιοκτήτες – συνέταιροι όταν δεν απασχολούν προσωπικό και ενισχύονται μέσω του προγράμματος των επιστρεπτέων.

• Στις επαγγελματικές μισθώσεις και στο τεράστιο θέμα που έχει προκύψει με μισθώσεις που λήγουν μέσα στην πανδημία ζητήθηκε η απαγόρευση εξώσεων και παράταση αυτών τουλάχιστον για ένα χρόνο .

• Στις νέες εταιρείες θα έχουν πλέον αναφορά σε ενεργό ΚΑΔ στις 04/01/2021 και θα αφορά τόσο τις απαλλαγές ενοικίων όσο και τις Επιστρεπτέες Προκαταβολές.

• Συμφώνησε πως το πρόγραμμα της ενίσχυσης των παγίων  είναι ένα πρόγραμμα σε σωστή κατεύθυνση και δικαιότερο αφού ενισχύει κατά περίπτωση και όχι οριζόντια.

• Τόνισε πως η τεράστια επιβάρυνση του ΕΦΚ στον καφέ καθώς και αυτής του 5% κέντρα διασκέδασης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. ΑΚΟΥ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΟΥ

  Να πάνε να τα παραδώσουν στον Τσίπρα και να αναλάβουν να τα λειτουργήσουν οι ,
  Συριζαίοι , αφού ο Αλέξης αναλαμβάνει το ρίσκο να κολλήσουμε κορωνοιό. Ντροπή
  του Τσίπρα να παίζει με την υγεία μας! Ντροπή του και πάλι ντροπή!

 2. Jonny68

  Τι λες ρε νούμερο (άκου τη συμβουλή μου) δεν τα μάθες τα νέα? Ο Μωυσής κυβερνάει και τα κάνε μαντάρα. Φαίνεται ότι και συ δεν είσαι σαν εμάς τους κοινούς θνητούς που εξαρτιωμαστε από το αν θα δουλέψουν τα μαγαζιά μας για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε.
  Ο Τσιπρας δεν παίζει με την υγεία σου αλλά οι καραγκιοζηδες που ψήφισες παλιό ταγάρι.

 3. ΑΚΟΥ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΟΥ

  @Jonny68
  Με την υγεία μας σε θα παίζει κανείς Τσίπρας! Συνεννοηθήκαμε; Και να μάθεις να είσαι πιο ευγενικός! Δεν με ξέρεις, ούτε σου επιτρέπω να με βρίζεις! Τέτοιους οπαδούς σας κι εσένα έχει ο Τσίπρας;

 4. Jonny68

  Και που σαι(ΑΚΟΥ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΉ ΜΟΥ) ξέχασες να γράψεις ότι ο Πολακης καπνίζει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.