Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η απάντηση της Φωτίου για την εξαίρεση του Νομού από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Η απάντηση της Φωτίου για την εξαίρεση του Νομού από το Κοινωνικό  Εισόδημα Αλληλεγγύης

f4f30394c6e33c00c6c720cfed204cdcΑπό το Βερολίνο, όπου μετέχει στη Διάσκεψη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Βαρεμένος επικοινώνησε με την Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και την ενημέρωσε για το πρόβλημα της μη συμπερίληψης κανενός αστικού κέντρου της Αιτωλοακαρνανίας στο πρόγραμμα πιλοτικής εφαρμογής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, παρ’ ότι αντιμετωπίζουν σοβαρή ύφεση της οικονομικής δραστηριότητας και παρουσιάζουν πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας, υψηλότερα από τον εθνικό μέσο όρο.
Γι’ αυτό, άλλωστε, τόνισε πως το Αγρίνιο έχει περιληφθεί στην πρώτη φάση της πιλοτικής εφαρμογής των νέων προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, που ξεκίνησαν πρόσφατα.
Η κ. Φωτίου παρουσίασε το πρόγραμμά της, σύμφωνα με το οποίο το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης εφαρμόζεται πιλοτικά σε 30 μόνο Δήμους, προκειμένου, μετά από 6 μήνες, να εφαρμοστεί οριστικά στο σύνολο της χώρας. Στο διάστημα των μηνών αυτών, οι υπόλοιποι 295 Δήμοι παραμένουν στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, που προβλέπει επιδότηση ενοικίου, δωρεάν παροχή ποσότητας ηλεκτρικού ρεύματος και κάρτα σίτισης για την προμήθεια τροφίμων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.