Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Η Ελβετία τιμώμενη χώρα των Εορτών Εξόδου

2Παρουσία του Πρέσβη στην Ελλάδα Hans-Rudolf Hodel, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου, η τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στην Ελβετία και τους Ελβετούς φιλέλληνες.
Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, ενώ συμμετείχαν ο Διευθυντής του Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» κ. Κώστας Καρκανιάς ο οποίος μίλησε για τον Ιωάννη Ιάκωβο Μάγερ και τους Ελβετούς Φιλέλληνες, η καθηγήτρια κυρία Πόλυ Αλετρά και οι μαθητές της και ο Ελβετός πιανίστας Julien Duchound.
Απευθυνόμενος προς τον Πρέσβη της Ελβετίας, ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος, τον καλωσόρισε στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, το οποίο τιμά τα 190 χρόνια από την Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων. Ελευθερία, Αξιοπρέπεια και Δίκαιο, υπήρξαν οι αξίες για τις οποίες Έλληνες και Φιλέλληνες αγωνίσθηκαν, και κατέθεσαν την ψυχή τους στην Ελλάδα και στο πολιορκημένο Μεσολόγγι, σημείωσε ο Νίκος Καραπάνος, κάνοντας ταυτόχρονα εκτενή αναφορά στο έργο, την προσφορά στον αγώνα και την προσωπικότητα του εκδότη των «Ελληνικών Χρονικών» Ιωάννη Ιάκωβου Μάγερ.
Αμέσως μετά, ο κ. Hans-Rudolf Hodel ευχαρίστησε για την τιμή, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην φιλία μεταξύ των δύο λαών, η οποία διατηρείται έως σήμερα με παράδειγμα την αδελφοποίηση της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και του Schofflisdorf , γενέτειρας του Ιωάννη Ιάκωβου Μάγερ, τον οποίο χαρακτήρισε ως «ακούραστο υπερασπιστή της Ελληνικής Ελευθερίας».
Ο Πρέσβης της Ελβετίας, καταλήγοντας στην ομιλία του ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης προς τιμή των Ελβετών Φιλελλήνων, καθώς επίσης όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή.

3

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.