Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, 2020

Ηχηρό μήνυμα έστειλε η Κατούνα ενάντια στο κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς (φωτό)

katouna-sygkentrosi-trapeza-peiraios

Ηχηρό μήνυμα έστειλε η Κατούνα ενάντια στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς.
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σήμερα , Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δρόμο έμπροσθεν της Τράπεζα Πειραιώς στην Κατούνα, με συνθήματα εναντία στο επικείμενο κλείσιμο του καταστήματος που εξυπηρετεί χιλιάδες κατοίκους της ενότητας Μεδεώνος που περιλαμβάνει την Κατούνα, το Λουτράκι, την Τρύφου, την Κομπωτή, τα Αχυρά, τον Αετό, τον Άγιο Νικόλαο, την Κωνωπίνα κ.α.
Η είδηση για το κλείσιμο της τράπεζας έχει αναστατώσει την κοινωνία της περιοχής και οι κάτοικοι ζητούν από τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς να μην κλείσει το κατάστημα της στην Κατούνα και έχουν ήδη συγκεντρωθεί εκατοντάδες υπογραφές από όλους τους. Ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας με ψήφισμα του ζητάει να ανακληθεί η απόφαση.
Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης (ενώ η τράπεζα ήταν κλειστή) μίλησαν από πλευράς Δήμου ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Στούπας Θεόδωρος (μιας και ο Δήμαρχος απουσιάζει στο αναπτυξιακό συνέδριο) ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα παρουσίας της Τράπεζας αλλά και πως έφτασε σ’ αυτή την κατάσταση (μείωση των συναλλαγών εδώ και έξι χρόνια περίπου, δάνεια που έφυγαν, φωτοβολταικά σε άλλες τράπεζες, μείωση των καταθέσεων και συναλλαγών).
Επίσης τόνισε με έμφαση την μεγάλη απώλεια για την περιοχή, για τους επαγγελματίες και τους αγρότες αλλά έδωσε και την ανθρώπινη διάσταση καθώς ο γερασμένος πληθυσμός της Κατούνας θα υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία. Αναφέρθηκε τέλος στις ενέργειες του Δήμου αλλά και του Δημάρχου Γιώργου Αποστολάκη ο οποίος την Παρασκευή έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Τράπεζας κ. Χατζηνικολάου.
Στην συνέχεια μίλησε ο Παναγιώτης Καλογιάννης,πρόεδρος του αγροτικού Συλλόγου, ο οποίος αναφέρθηκε σε ολόκληρο το ιστορικό της (πρώην) Αγροτικής Τράπεζας από την ημέρα που ήρθε στην Κατούνα και την μετατροπή της σε Τράπεζα Πειραιώς τονίζοντας την απογοήτευση του κόσμου. Παρέδωσε ψήφισμα με την απόφαση ότι θα αρθούν οι καταθέσεις και οι συναλλαγές με την Τράπεζα Πειραιώς αν φύγει από την Κατούνα.
Στην συνέχεια μίλησε ο Βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραίτης και αναφέρθηκε γενικά στις Τράπεζες και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν.
Στη συγκέντρωση ήταν σύσσωμη η παρουσία από όλους τους κατοίκους της περιοχής . Εκπροσωπήθηκαν η δημοτική αρχή, φορείς από τους τρεις Αντιδημάρχους από την δημοτική ενότητα Μεδεώνος, σύλλογοι, σχολεία ενώ παρέστησαν δημοτικοί σύμβουλοι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης καθώς και πρόεδροι και μέλη των τοπικών συμβουλίων.

Ευάγγελος Κουτιβής – katounanews.blogspot.gr

katouna-sygkentrosi-trapeza-peiraios-2

katouna-sygkentrosi-trapeza-peiraios-3

katouna-sygkentrosi-trapeza-peiraios-4

katouna-sygkentrosi-trapeza-peiraios-5

katouna-sygkentrosi-trapeza-peiraios-6

katouna-sygkentrosi-trapeza-peiraios-7

katouna-sygkentrosi-trapeza-peiraios-8

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Beggos

    Μακάιρι να κάνατε και καμία συγκέντρωση για τόσα σχολεία που έκλεισαν στην περιοχή και για άλλα που συγχωνεύτηκαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.