Κυριακή, 5 Ιουλίου, 2020

Ιερά Πανήγυρις του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στο μοναδικό εκκλησάκι του στην Αιτωλοακαρνανία

paisios_ekklisaki (6)

Γράφει ο Σωκράτης Ψιλιάς, Θεολόγος-Φιλόλογος 

Στις 12 Ιουλίου η Εκκλησία μας πανηγυρίζει την ιερά μνήμη του νεοφανούς Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου. Άγιος λαοφιλής. Αυτή την ημέρα εορτάζει και το μοναδικό παρεκκλήσι του Οσίου Παϊσίου που βρίσκεται στην Αιτωλοακαρνανία και πιο συγκεκριμένα στο αριστερό κλίτος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στο Καινούριο Αγρινίου.
Της Ιεράς Ακολουθίας του Πανηγυρικού Εσπερινού προεξήρχε ο αιδεσιμολογιώτατος οικονόμος π. Χρυσοβαλάντης Παπασπύρος, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λεπενούς με ιερείς από την περιοχή. Τον Θείο Λόγο κήρυξη ο ελλογιμώτατος κύριος Φώτιος Μάλαινος, συνταξιούχος Λυκειάρχης, ο οποίος αναφέρθηκε συνοπτικά στο βίο του Αγίου Παϊσίου και σε προσωπικά περιστατικά από επισκέψεις του στην ευλογημένη Παναγούδα.
Την δε κυριώνυμο ημέρα της εορτής του Αγίου Παϊσίου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο στην οποία προεξήρχε ο ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιερόθεος Σκιαδάς, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βλοχού, και συλλειτούργησαν οι Ιερείς, π.Κωνσταντίνος Κατσιμάρδος και π. Κωνσταντίνος Λαμπράκης από τις γειτονικές ενορίες Παναιτωλίου και Αβώρανης αντίστοιχα π. Χρυσοβαλάντης Παπασπύρος, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λεπενούς, ο π. Θεοδόσιος Αθανασόπουλος, εφημέριος Καλυβίων, ο. π. Νεκτάριος Παλιούρας από την όμορη ενορία του Αγίου Νικολάου Καινουρίου καθώς και οι εφημέριοι του Ναού π. Χριστοφόρος Δαβράζος και π. Απόστολος Μπλέτσας εφημέριοι του Ναού. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Παύλος Ντανάς, ιεροκύρηξ της Ιεράς Μητροπόλεως ο οποίος με τη σειρά του αναφέρθηκε στη δυσκολία που υπάρχει να μιλήσουν για τον Άγιο Παΐσιο άνθρωποι που τον γνώρισαν και έκανε απλά μία σύντομη ανάλυση των αρετών που κοσμούσαν τον Άγιο και τον χαρίτωσαν απέναντι στον Θεό.

paisios_ekklisaki (2) paisios_ekklisaki (3) paisios_ekklisaki (4)paisios_ekklisaki (6) paisios_ekklisaki (7) paisios_ekklisaki (8) paisios_ekklisaki (9)

DSC_0095

paisios_ekklisaki (1)

paisios_ekklisaki (5)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.