Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Ιερά Σύνοδος: Οι ρασοφόροι του Σώρρα δεν είναι κληρικοί

Δεν ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος οι ρασοφόροι που εμφανίζονται ως υποστηρικτές της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις», τονίζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

iera-sunodos-oi-rasoforoi-tou-swrra-den-einai-klirikoi-w_lΟι ρασοφόροι, οι οποίοι εμφανίζονται στα Μέσα Ενημέρωσης ως υποστηρικτές της οργάνωσης Ε.ΣΥ. – Ελλήνων Συνέλευσις, δεν τυγχάνουν κληρικοί της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, επισημαίνει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) με ανακοινωθέν που εξέδωσε μετά τη σημερινή συνεδρίασή της, την πρώτη για τον μήνα Ιανουάριο.

Η ΔΙΣ, υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, επανήλθε στο εν λόγω θέμα για το οποίο η Ιερά Σύνοδος είχε ενημερώσει από τις 7 Μαρτίου 2016 με εγκύκλιο σημείωμα την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος «για τον αμφιλεγόμενο, έντονα εθνικιστικό, αντιεκκλησιαστικό και αρχαιολατρικό χαρακτήρα και τον ρατσιστικό λόγο» του κινήματος του κ. Σώρρα.

Πιο συγκεκριμένα το ανακοινωθέν αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Συνήλθε σήμερα, Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Ιανουάριο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία: […] έγινε αναφορά στην οργάνωση Ε.ΣΥ. – Ελλήνων Συνέλευσις, για την οποία εγκαίρως η Ιερά Σύνοδος δια του από 7ης Μαρτίου 2016 Εγκυκλίου Σημειώματός της ενημέρωσε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον αμφιλεγόμενο, έντονα εθνικιστικό, αντιεκκλησιαστικό και αρχαιολατρικό χαρακτήρα και τον ρατσιστικό λόγο της. Δια του ιδίου Εγκλυκλίου Σημειώματος είχαν προτραπεί οι Σεβασμιώτατοι Ιεράρχες, οι Κληρικοί και το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα “όπως απέχουν από εκδηλώσεις τοιούτων οργανώσεων και μη ενθαρρύνουν ή υποστηρίζουν παρομοίας πρωτοβουλίας”. Η Δ.Ι.Σ. επισημαίνει επίσης ότι οι ρασοφόροι, οι οποίοι εμφανίζονται στα Μέσα Ενημέρωσης ως υποστηρικτές της οργανώσεως, δεν τυγχάνουν κληρικοί της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος».

Ποιος είναι ο Αρχιεπίσκοπος…  Ρωμανίας

Η ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου έρχεται μετά από πλήθος δημοσιευμάτων για την ύπαρξη ενός ρασοφόρου που αυτοαποκαλείται  «Αρχιεπισκόπου Ρωμανίας», φέρει το εβραϊκό ψευδώνυμο Μελχισεδέκ, ο οποίος είχε εμφανιστεί σε βίντεο στο διαδίκτυο να προτρέπει τα μέλη της “Ελλήνων Συνέλευσης” να δώσουν όρκο στον “παντοδύναμο Δία” και να ακολουθήσουν την «Ιερά Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αυτοκρατορίας της Ρωμανίας». Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο αυτοαποκαλούμενος “αρχιεπίσκοπος” ονομάζεται Δημήτρης Λιαρόπουλος,

Ο Λιαρόπουλος φέρεται να εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο πλευρό του Αρτέμη Σώρρα στις αρχές του 2015, όμως πλέον οι σχέσεις τους έχουν διαλυθεί.

thetoc.gr

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.