Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020

Ιόνια Οδός: Μέχρι 31 Μαρτίου θα παραδοθεί ο κόμβος Κουβαρά

Ιόνια Οδός: Μέχρι 31 Μαρτίου θα παραδοθεί ο κόμβος Κουβαρά
ΓΕΦΥΡΑ ΕΥΗΝΟΥ
ΓΕΦΥΡΑ ΕΥΗΝΟΥ

«Γίνονται προσπάθειες για το ταχύτερο δυνατό, σε κάθε περίπτωση καταληκτική ημερομηνία είναι η 31η Μαρτίου». Aυτή είναι η απάντηση που έδωσε στο agrinionews.gr στέλεχος της εταιρείας που κατασκευάζει την Ιόνια Οδό αναφορικά με το χρόνο που θα ολοκληρωθούν τα έργα στον κόμβο Κουβαρά ώστε οι Αγρινιώτες να έχουν άμεση πρόσβαση στην παράκαμψη Αμφιλοχίας.
Από τα ίδια χείλη επίσης επιβεβαιώνεται πως το τμήμα Γαβρολίμνη-Κεφαλόβρυσο βρίσκεται σε πάρα πολύ προχωρημένο στάδιο. Εκτιμάται λοιπόν πως θα αποδοθεί στην κυκλοφορία μέχρι τέλους του τρέχοντος μηνός, καθώς ξεκαθαρίζεται πως στις 31 Μαρτίου του 2017 θα παραδοθεί σε λειτουργική κυκλοφορία το σύνολο του έργου.
Τους επόμενους μήνες στην κυκλοφορία θα παραδοθούν τα τμήματα Αμφιλοχία-Παράκαμψη Άρτας και Γαβρολίμνη-Κεφαλόβρυσο ώστε τον Αύγουστο η Ιόνια οδός να παραδοθεί σε πλήρη κυκλοφορία.
Εξελίξεις ωστόσο σημειώθηκαν και στο μέτωπο των απαλλοτριώσεων. Συγκεκριμένα 3.759.444 ευρώ κατατέθηκαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την παρακατάθεση αποζημίωσης ακινήτων, που έχουν απαλλοτριωθεί στις Δ.Ε. Κεχρινιάς και Δ.Ε. Σαρδινίων του δήμου Αμφιλοχίας για τη διάνοιξη της Ιόνιας Οδού.
Παράλληλα με ενδιαφέρον αναμένονται οι απαντήσεις του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη στην επιστολή που έλαβε από το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας το οποίο ζητά να ενημερωθεί για συγκεκριμένες ενέρεγειες και χρονοδιαγράμματα σχετικά με τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό.

 Παράκαμψη Αμφιλοχίας
Παράκαμψη Αμφιλοχίας
ΓΕΦΥΡΑ ΜΕΝΙΔΙΟΥ
ΓΕΦΥΡΑ ΜΕΝΙΔΙΟΥ

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  Η είσοδος στην Ιόνια από κυκλικό κόμβο Κουβαρά, στο ρεύμα με κατεύθυνση προς Άρτα, είναι έτοιμη εδώ και δέκα μέρες.
  Οι μπάρες που στέκουν εμπρός της είναι μία ακόμα χλεύη προς το πρόσωπο των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Αγρινίου.
  Το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της πόλης (ίσως ακόμα μεγαλύτερο και από την απώλεια οικονομικής σχολής και του πανεπιστημίου) συνεχίζεται με διάφορους φετιχιστικούς τρόπους.
  Οι ύβρεις θα μπορούσαν να είναι πολλές.
  Παραπέμπω στα όσα κόσμια είπε ο κ. Ν.Φαρμάκης πριν λίγες μέρες

 2. anonymous

  αντε βρε να κοψουμε καμια κορδελα ακομα..!να οικονομήσουν καποιοι..!!!

 3. ks

  ΄Εχει πλάκα αυτό που συμβαίνει με τους Νεοδημοκράτες το τελευταίο διάστημα. Στην κεντρική πολιτικήσκηνή πήγε ο «Κούλης» στη Γερμανία και συνάντησε την Μέρκελ και τον Σόϊμπλε, και όχι μόνο δεν μας είπε τι συζήτησε , αλλά ούτε μια φωτογραφία δεν του επέτρεψαν να προβάλει από τη συνάντηση με τον Σόϊμπλε. Περίμεναν και επιζητούσαν να μην κλείσει η αξιολόγηση και να επιβληθούν νέα μέτρα ύψους 3,6 δις €. Αντ΄αυτού δεν επιβάλλονται δημοσιονομικά ούτε ενός € μέτρα. Αντιθέτως ανοίγει η συζήτηση για τα αντισταθμιστικά, την συμμετοχή της Χώρας στην ποσοτική χαλάρωση , το κούρεμα του χρέους και την ίδια στιγμή χορηγούνται στη Χώρα 3 δις ευρώ για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Μη έχοντας καμιά πρόταση , καμιά πολιτική αναφορά, αρχίζουν να ψάχνουν, όπως ο Αλέφαντος τον διαιτητή Δούρο, εκείνοι τον Τσακαλώτο. Πού είναι ο Δούρος;;, ο Αλέφαντος. Πού είναι ο Τσακαλώτος;; η ΝΔ. Και εκείνος ο αθεόφοβος , πηγαίνει στη Βουλή …. Από όπου λείπει ο «Κούλης»
  ΄Εχοντας χάσει τη μπάλα και τα τοπικά στελέχη, οι μισοί ψηφίζουν άλλα από τους άλλους μισούς στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν μπορούν να κόψουν ούτε μια πίτα. Οι αγρότες βλέποντας το συμφέρον τους στο νέο ασφαλιστικό και τα μέτρα της κυβέρνησης τους γυρνάνε την πλάτη και πάνε στις δουλειές τους, ενώ οι ντόπιοι βουλευτές της ΝΔ μας ξεκουφαίνουν με την σιωπή τους και την παντελή απουσία τους. ΄Εχουμε πολλούς μήνες να τους ακούσουμε, γιατί για να τους δούμε αποκλείεται πριν από τον Σεπτέμβριο του 2019.
  Μέσα σε όλο αυτό το αλαλούμ, την ανυπαρξία πολιτικής πρότασης , σχεδιασμού και παρουσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης , το ρόλο της ανέλαβε το ΤΕΕ και ο κ. Φαρμάκης. Μη δυνάμενοι όμως, για όλους τους παραπάνω λόγους να αρθρώσουν αντιπολιτευτικό λόγο υποβάλλουν αιτήματα μεταξύ τους και προς την κυβέρνηση. Τι ζητούν;; Να γίνει η σύνδεση Αγρινίου με την Ιόνια οδό και να λειτουργήσει ο κόμβος Κουβαρά. Ρε καλώς τα τα παιδιά!!! Ανήγγειλε ο Σπίρτζης τη σύνδεση της πόλης εδώ και βδομάδες, και τώρα την ζητούν και ο Λίνος με τον Νεκτάριο. Γνωστοποίησε ο Σπίρτζης την παράδοση-λειτουργίια της Ιόνιας οδού την Μ/ Εβδομάδα, την ζητούν και ο Λίνος με τον Νεκτάριο. Αλήθεια ρε παλληκάρια, μήπως να μας αναφέρετε ένα αντίστοιχο αίτημά σας από το 2012 μέχρι και το 2014. Τότε που η κατασκευή της Ιόνιας οδού είχε παντελώς σταματήσει , και κινδύνευε άμεσα το έργο με απένταξη από το ΕΣΠΑ; Τζάμπα μάγκες.
  ΕΛΑΤΕ λοιπόν στα εγκαίνια της Ιόνιας οδού στις αρχές της Μ. Εβδομάδας όπως ανήγγειλε ο Σπίρτζης. ΕΛΑΤΕ στα εγκαίνια του κλειστού της αερογέφυρας στο τέλος Μαρτίου, και διδαχθείτε από τον ΓΣ που το ξέρει το παιχνίδι . Μπορεί να του έφυγαν ως σχολιαστές και οι τελευταίοι φαιδροί ακροδεξιοί αλλά εκείνος μένει σταθερός. Δεν έχουμε να πούμε τίποτε για τη δουλειά και την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης. Τους λέμε παπαρολογίες περί ιστορίας, και καλούμε τα παλληκάρια Λίνο και Νεκτάριο να γράψουν επιστολές-αιτήματα, προς τα υπουργεία.΄Ολοι μαζί την ίδια μέρα. Τον επόμενο μήνα ίσως αρχίσουν τα έργα για την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου. Φροντίστε όλοι μαζί να στείλετε νέες επιστολές και ο Γ.Σ να υποβάλει νέο σχετικό σχόλιο. Εν τω μεταξύ , δημοσιεύστε και καμιά νέα δημοσκόπηση για την πρόθεση ψήφου. ΄Εχει πλάκα!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.