Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

Σε απόγνωση οι παραγωγοί ελιάς καλαμών- σύσκεψη της ΟΑΣ

Σε απόγνωση οι παραγωγοί ελιάς καλαμών- σύσκεψη της ΟΑΣ


Σε απόγνωση και αναβρασμό βρίσκονται χιλιάδες παραγωγοί ελιάς καλαμών στην Αιτωλοακαρνανία.

Για το λόγο αυτό η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνει νέα σύσκεψη με τον Αγροτικό Σύλλογο Καινούριου για τα προβλήματα αγροτών και κτηνοτρόφων.

Η σύσκεψη θα λάβει χώρα στην πλατεία Καινούριου στις 19:30 την Κυριακή 18 Οκτωβρίου.

Η ανακοίνωση της ΟΑΣ:

Σε απόγνωση και αναβρασμό βρίσκονται χιλιάδες παραγωγοί ελιάς καλαμών σε όλο το νομό. Ζουν με τον εφιάλτη της απούλητης περσινής σοδειάς που αρχίζει να σαπίζει στους κάδους ενώ τα σημάδια για την φετινή παραγωγή δεν είναι καλύτερα.

Μειωμένη έως και μηδενική η ζήτηση του προϊόντος .Αυτό φαίνεται από τις τιμές που ξεκίνησε η αγορά της πράσινης ελιάς, τιμές εξευτελιστικές κάτω από το κόστος παραγωγής. Οξυμένα προβλήματα αντιμετωπίζει το σύνολο των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων του νομού. Κανένα προϊόν και στην φυτική και ζωική παραγωγή δεν αφήνει εισόδημα επιβίωσης . Την στιγμή η κυβέρνηση μπουκώνει με ζεστό χρήμα βιομηχάνους εφοπλιστές αερομεταφορείς μεγαλοξενοδόχους.

Για τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες δεν περισσεύει τίποτα. Οι παραγωγοί ελιάς καλαμών και το σύνολο των αγροτών και κτηνοτρόφων απαιτούν μέτρα στήριξης. Αποζημίωση για το χαμένο εισόδημα ώστε να μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειες τους και να ξανάκαλλιεργήσουν . Η Ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων Αιτ/νιας καλεί τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους να μπουν μαζικά στην οργανωμένη πάλη. Να παλέψουν ενάντια στην πολιτική που τους ξεκληρίζει. Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους με τον αγώνα τους να επιβάλλουν το δίκαιο των αιτημάτων τους υπάρχει εμπειρία μόνο με τους αγώνες είχαμε κατακτήσεις και κέρδη «το αφορολόγητο το ακατάσχετο την απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος και πολλά άλλα»

Φτάνει πια η κοροϊδία και ο εμπαιγμός καταστρεφόμαστε. Εδώ και τώρα να πάρει μέτρα η κυβέρνηση. Το αμέσως προσεχές διάστημα θα οργανώσουμε περιοδείες συσκέψεις σε όλο το νομό παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Να αναδείξουμε το πρόβλημα . Κάνουμε κάλεσμα μαζί με τον Αγροτικό Σύλλογο Καινούργιου την Κυριακή 18 Οκτωβρη στην Πλατεία του Καινούργιου στης 7.30 το απόγευμα. Καλουμε όλους τους παραγωγούς ελιάς για να συζητήσουμε και κυρίως να πάρουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

– Κατώτατες εγγυημένες τιμές σε όλα τα προϊόντα.

– Όχι στο αίσχος των ανοιχτών τιμών

– Άμεση απορρόφηση – αποζημίωση της παραγωγής η οποία βρίσκεται σε κάδους τα 2 τελευταία χρόνια. Με ευθύνη του κράτους σε τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν και ένα εισόδημα επιβίωσης.

– Σταμάτημα των εισαγωγών βρώσιμης ελιάς από τρίτες χώρες

– Να εξασφαλιστεί το απαραίτητο εργατικό δυναμικό στα χωράφια. Με ευθύνη της κυβέρνησης να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή είσοδο, διαμονή, μεταφορά στα χωράφια και εργασία των εργατών γης ώστε να μαζευτεί η παραγωγή και να μην υπάρχουν κίνδυνοι για κανέναν

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.