Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Κάλεσμα της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας σε σύσκεψη στην Πάτρα

Κάλεσμα της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας σε σύσκεψη στην Πάτρα

doy agriniou oas (4)
Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας με ανακοίνωσή της καλεί τις ομοσπονδίες, τους αγροτικούς και τους κτηνοτροφικούς συλλόγους, όπως και τους αλιείς που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε σύσκεψη την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου και ώρα 11:30 στην Πάτρα, ενόψει του Περιφερειακού Συνεδρίου Ανάπτυξης στις 30 & 31 Οκτωβρίο  . Αναφέρει το κάλεσμα:
Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του Νομού Αιτ/νιας με αφορμή το Περιφερειακό Συνέδριο Ανάπτυξης στις 30 & 31 Οκτωβρίου που θα πραγματοποιηθεί στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την φιέστα δηλαδή της κυβέρνησης για την «δίκαιη ανάπτυξη» η οποία δεν αφορά τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους που βλέπουν το μόχθο τους να μην έχει αντίκρισμα και το εισόδημά τους να μειώνεται σταθερά και δραματικά κάθε χρόνο.
Η περίφημη «δίκαιη ανάπτυξη» που εξαγγέλλει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση από περιφέρεια σε περιφέρεια μεταφράζεται σε άγρια φορολογία, υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές σε ΕΦΚΑ, ΕΛΓΑ, κάθε είδους παλιά και νέα χαράτσια όπως ΕΝΦΙΑ, πράσινο τέλος στο νερό, αυξήσεις στο ρεύμα κ.ά. που σημαίνει περίπου 60% απώλεια εισοδήματος.
Αντίθετα αυτά τα Περιφερειακά Συνέδρια που οργανώνονται από την κυβέρνηση προωθούν στην ουσία τη διασφάλιση της κερδοφορίας των βιομηχάνων και μεγαλεμπόρων και πως αυτή θα μεγαλώνει σε βάρος του λαού.
Γι’ αυτούς τους λόγους η ΟΑΣ αποφάσισε να πάρει πρωτοβουλία καλώντας σε κοινή δράση Ομοσπονδίες, αγροτικούς συλλόγους, κτηνοτροφικούς συλλόγους, αλιείς που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και καλεί σε σύσκεψη την επόμενη Τετάρτη 11 Οκτωβρίου και ώρα 11.30 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της «Αγοράς Αργύρη» (Αγίου Ανδρέα 12 & Αράτου) στην Πάτρα, με σκοπό να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις που θα στείλουν, ενόψει του Περιφερειακού Συνεδρίου, ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής δεν παραμυθιάζονται και θα δώσουν πλέον αγώνα για την επιβίωση τους.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.