Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020

Κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας στην απεργία της 30ης Μαΐου

geg-apergia-maios-2017 (38)

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας (ΟΑΣ) καλεί στην απεργία της 30ης Μαΐου 2018 και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 το πρωί στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
Αγρότες – κτηνοτρόφοι
Πάρτε μαζικά μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση στις 30 Μάη, στην κεντρική πλατεία του Αγρινιου στις 10 το πρωϊ. Για να παλέψουμε μαζί με τους συμμάχους μας, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους μικρούς ΕΒΕ, τους νέους των σπουδών, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών ενάντια την πολιτική που αρπάζει από όλους εμάς τα αποτελέσματα του μόχθου μας και τα προσφέρει πεσκέσι στο μεγάλο κεφάλαιο, στους μεγαλοβιομήχανους και τους μεγαλέμπορους, στους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες, για να αυξάνουν τα κέρδη τους.
Από δω, μαζί με τους συμμάχους μας, μπορούμε να αγωνιστούμε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και στα μέτρα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ που μας καταστρέφουν.
Να βροντοφωνάξουμε, όλοι μαζί, κατά της πολιτικής που επιβάλλει εξευτελιστικούς μισθούς και πενιχρές συντάξεις στους εργαζόμενους, βαριά φορολογία και ασφαλιστική ληστεία στους μικρομεσαίους αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, μεγάλη ακρίβεια στις δημόσιες υπηρεσίες και στα είδη λαϊκής κατανάλωσης σε όλα τα λαϊκά στρώματα.
Μαζί με τους συμμάχους μας, μπορούμε να διεκδικήσουμε τα αιτήματα που αφορούν στη δικιά μας επιβίωση, αλλά και στη διαβίωση του λαού μας.
Να απαιτήσουμε: Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θ’ αφήνουν ένα κέρδος το οποίο θα μας επιτρέπει να συνεχίσουμε την αγροτοκτηνοτροφική απασχόληση – μείωση του κόστους παραγωγής, με φτηνά αγροτικά μέσα και εφόδια και την κατάργηση όλων των χαρατσιών που επιβάλλονται στους παραγωγούς – δίκαιες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για τις καταστροφές στην παραγωγή και στο αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο από την κακοκαιρία και τις αρρώστιες.
Έτσι θα μπορέσουμε να παράγουμε επαρκή, φτηνά και υγιεινά προϊόντα για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.
Αγρότες – κτηνοτρόφοι,
Συνεχίζουμε τον πολύχρονο και σκληρό αγώνα μας ενάντια την πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που συγκεντρώνει τη γη και την παραγωγή στα χέρια μιας χούφτας μεγαλοεπιχειρηματιών – καπιταλιστών, οδηγώντας μας στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους, προετοιμαζόμαστε για το Πανελλαδικό 10ήμερο Αγωνιστικής Δράσης στα τέλη Ιούνη – αρχές Ιούλη.
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία όπου καλεί το εργατικό κέντρο Αγρινίου στις 10 το πρωί.
Όλοι στις πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις στο πλαίσιο του πανελλαδικού αγωνιστικού 10ήμερου.
Συνεχίζουμε – θα νικήσουμε!».

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.