Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

«Καλοκαιρινός» Μακρόν απαντά για τα εμβόλια με βίντεο σε Instagram και Tik Tok

«Καλοκαιρινός» Μακρόν απαντά για τα εμβόλια με βίντεο σε Instagram και Tik Tok

Επιλέγοντας τη λειτουργία σέλφι στα βίντεο που τραβάει και φορώντας ένα μπλουζάκι, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν πρότεινε σήμερα στους Γάλλους στο Instagram και το Tik Tok να απαντήσει απευθείας σε όλα τα ερωτήματά τους σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

Κι αυτό προκειμένου να τοποθετηθεί απέναντι στις «ψευδείς πληροφορίες», στον απόηχο των πρόσφατων διαδηλώσεων κατά του υγειονομικού πάσου.

Ηλιοκαμένος και φορώντας ένα μαύρο t-shirt, ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους, που βρίσκεται σε διακοπές στο φρούριο του Μπρεγκανσόν (νότια), ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτό το σύντομο βίντεο, διάρκειας ενός λεπτού, το οποίο τραβάει ο ίδιος, έχοντας μονάχα ως φόντο τη σημαία της Γαλλίας.

Στο βίντεο επαναλαμβάνει πως ο εμβολιασμός είναι «το μόνο όπλο» μπροστά στο τέταρτο κύμα της Covid-19, με «λίγο παραπάνω από 42 εκατομμύρια Γαλλίδες και Γάλλους να έχουν λάβει μια δόση εμβολίου» και «λίγους περισσότερους από 35 εκατομμύρια» να έχουν «λάβει τις δύο δόσεις και οι οποίοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι».

«Γνωρίζω, εντούτοις, πως πολλοί από εσάς διερωτώνται ακόμα, φοβούνται, πολλοί ακούν ψευδείς πληροφορίες, ψευδείς φήμες, ο,τιδήποτε, πρέπει να το λέμε, επομένως αποφάσισα να απαντήσω απευθείας στα ερωτήματά σας. Ελάτε, θέστε τα μου και θα προσπαθήσω να είμαι όσο το δυνατόν πιο άμεσος και πιο σαφής», λέει ο Εμανουέλ Μακρόν.

Δείτε τα βίντεο του Μακρόν

@emmanuelmacron

♬ son original – Emmanuel Macron

@emmanuelmacron

♬ son original – Emmanuel Macron

@emmanuelmacron

♬ son original – Emmanuel Macron

Σε μια πρώτη απάντηση, την οποία απευθύνει σε «έναν νεαρό άνδρα με καλή υγεία, ο οποίος ρωτάει γιατί να εμβολιαστεί», ο Γάλλος πρόεδρος τον παροτρύνει να το «κάνει για τους δικούς του», υπογραμμίζοντας πως θα μειώσει με αυτόν τον τρόπο «τον κίνδυνο να μολύνει άλλους».

Τα πρώτα βίντεο είχαν πάνω από ένα εκατομμύριο προβολές έως σήμερα το απόγευμα. Η πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου λαμβάνει χώρα, την ώρα που για τρίτο συναπτό Σάββατο οργανώθηκε μια μαζική κινητοποίηση κατά του υγειονομικού πιστοποιητικού, με τη συμμετοχή περισσότερων από 200.000 ανθρώπων, στην καρδιά του καλοκαιριού.

newsit.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

 1. Avonimos

  Οι ανεμβολίαστοι δεν είναι ασθενείς, είναι υγιείς άνθρωποι και διατρέχουν τον ίδιο κίνδυνο να νοσήσουν και μεταδώσουν τον κορωνοιό ή να υποστούν λοίμωξη, όπως και οι εμβολιασμένοι.
  Βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, όπου οι κοινωνίες, λες και ότι έχουν να χωρίσουν κάτι, μοιράστηκαν σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.
  Αυτή η προσέγγιση είναι λάθος, υστερεί έναντι της λογικής και παραβιάζει την απτή πραγματικότητα, ο εμβολιασμένος και ο ανεμβολίαστος είναι ένας παρωχημένος διαχωρισμός τοξικός υγειονομικά και κοινωνικά.
  Όπως και τα lockdowns, έτσι και τα εμβόλια… αρχίζουν να αμφισβητούνται και εύλογα…
  Οπότε ούτε δαιμονοποίηση των εμβολίων, ούτε θεοποίηση τους.
  Ούτε δαιμονοποίηση των ανεμβολίαστων…
  Ο εμβολιασμός πρέπει να είναι προαιρετικός και μόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.