Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2020

Καλούν σε συγκέντρωση έξω από την Εφορία Αγρινίου οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Αιτωλοακαρνανίας καλούν όλους τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017 και ώρα 11:30 το πρωί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Εφορία στο Αγρίνιο.

Η ανακοίνωση:

Συνάδελφοι αγρότες, κτηνοτρόφοι την Παρασκευή 30/6/2017 δίνουμε μαχητικό παρόν έξω από την Εφορία στο Αγρίνιο στις 11.30 π.μ.

Προσυγκέντρωση στο παρκινγκ της ΕΑΣ Αγρινίου στις 11:00 π.μ. Θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο του Αγρινίου η οποία θα καταλήξει στην Εφορία όπου θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας. 

Με τα νέα μέτρα το αφορολόγητο εισόδημα που κερδίσαμε στα μπλόκα το 2016 κουτσουρεύεται από 8.600 ευρώ στα 5.600 ευρώ, οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ δεν θα εκπίπτουν από το φορολογητέο ποσό όπως θα ισχύσει φέτος και η έκπτωση 15% για το 2018 σε καμιά περίπτωση δεν αντισταθμίζει την επιβάρυνση στις εισφορές και τη φοροληστεία που θα υποστούμε, ψηφίστηκε νέο χαράτσι για το νερό ύδρευσης και άρδευσης, μειώνονται οι συντάξεις από το 2019, κόβονται μια σειρά επιδόματα στη σύνταξη.

Τα «περίφημα» αντίμετρα της κυβέρνησης είναι ψίχουλα που σε καμιά περίπτωση δεν αντισταθμίζουν τις τεράστιες απώλειες στο εισόδημά μας. Η μείωση του ΦΠΑ στο 13% για την αγορά ορισμένων μέσων και εφοδίων για τους αγρότες δεν έχει ουσιαστικό αντίκρισμα στην τσέπη μας ούτε θα σταματήσει την επιβάρυνση της λαϊκής κατανάλωσης που θα συνεχίσει να αγοράζει πανάκριβα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ενώ πουλάμε σε εξευτελιστικές τιμές τη σοδειά μας, ας δούμε για παράδειγμα τις τελευταίες μειώσεις στην τιμή του γάλακτος ή την  απλήρωτη παραγωγή των καπνοπαραγωγών της Μακρυνείας.

Η ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας, το οργανωμένο αγροτικό κίνημα του Νομού προβάλει ένα δίκαιο και αναγκαίο πλαίσιο αιτημάτων μαζί με χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους από όλη τη χώρα μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων. Διεκδικούμε ουσιαστικό εισόδημα και ελάφρυνση από τα χαράτσια και την άγρια φορολογία, μέτρα που θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να παράγουμε. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη σφαγή μας ούτε με τα ψίχουλα της κυβέρνησης.

Διεκδικούμε:

 

  • Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης και φορολόγηση με βάση το πραγματικό εισόδημα αγρότη και κτηνοτρόφου. Σταδιακή αύξηση της φορολογίας ως 45% για τα μεγάλα εισοδήματα.

 

  • Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για την υγεία (6.95%) επειδή η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Αναβάθμιση και στελέχωση Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, δωρεάν δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πρόνοια.

 

  • Συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.

 

  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, στα μέσα και εφόδια καθώς ο ΦΠΑ είναι ουδέτερος φόρος.

 

  • Λέμε όχι σε κάθε παλιό και νέο χαράτσι, να πληρώσουν την κρίση αυτοί που την δημιούργησαν, βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι, τραπεζίτες

Συνάδελφοι να μην λείψει κανείς από την συγκέντρωση την Παρασκευή 30/6 έξω από το κτήριο της εφορίας στο Αγρίνιο στις 11.30 .

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Βασιλης

    …..εκλεψαν .ε πλαστα στοιχεια πλουτισαν τοσα χρονια με την ανοχη καποιων …των αρμοδιν τοπικων αρχων κ τωρα ζητουν κ τα ρεστα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.