Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Καμμένος-Παπαναστασίου αλλιώς ερμηνεύουν τα λεγόμενα Μητσοτάκη για την εκτροπή

Καμμένος-Παπαναστασίου αλλιώς ερμηνεύουν τα λεγόμενα Μητσοτάκη για την εκτροπή

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος στα πλαίσια της συνέντευξης Τύπου της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε -από θεσσαλό δημοσιογράφο- για τις προθέσεις του για την εκτροπή του Αχελώου.

«Εξετάζεται η δυνατότητα μερικής μεταφοράς νερού 250 εκατ. κ.μ. νερού από τον Αχελώο στη θεσσαλική πεδιάδα  αλλά θα πρέπει να ξεπεραστούν νομικά εμπόδια», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η αναφορά του αυτή επανάφερε το ζήτημα στην Αιτωλοακαρνανία.

Μόνο που τα λεγόμενα Μητσοτάκη επιδέχονται διαφορετικών ερμηνειών. Μία είναι αυτή που εξέφρασε ο Σταύρος Καμμένος, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας, καταθέτοντας σχετική ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου. Η άλλη ερμηνεία είναι αυτή που εξέφρασε ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου απαντώντας στην ερώτηση.

Ο Σταύρος Καμμένος έκανε λόγο για σιωπή των εκπροσώπων της περιφέρειας, του νομού και του δήμου και για «πρόκληση που δεν καταγγέλθηκε» υπογραμμίζοντας πως δεν υπήρξε καμία θεσμική ενημέρωση.  Ρώτησε λοιπόν εάν γνωρίζουν κάτι σχετικό οι  φορείς του Νομού και της Περιφέρειας και ειδικότερα ο  Δήμαρχος Αγρινίου, εάν  έχουν ζητήσει- ή πρόκειται να ζητήσουν- συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς και τον ίδιο τον πρωθυπουργό και εάν  έχουν αναθέσει και σε ποιους νομικούς την επανεξέταση της όλης υπόθεσης από τη δική μας σκοπιά.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου ωστόσο είδε αοριστίες και «ήξεις-αφήξεις» στα λεγόμενα του πρωθυπουργού τονίζοντας πως δεν υπήρξε καμία ενέργεια (διοικητική πράξη) από την Κυβέρνηση για το ζήτημα ώστε να απαιτηθεί κινητοποίηση της Αιτωλοακαρνανίας. Με νόημα σημείωσε πως πέρυσι και φέτος τα ίδια έλεγε ο πρωθυπουργός τα ίδια ερωτήματα έκανε και ο κ. Καμμένος κάτι που, σύμφωνα με τον δήμαρχο, θα γίνει και του χρόνου. Σημείωσε πως το θέμα τίθεται με ερωτήσεις Θεσσαλών στη ΔΕΘ αλλά ξεκαθάρισε πως «σαφώς και είμαστε σε επιφυλακή, έχουμε τεχνικούς και νομικούς συμβούλους».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.