Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Η καρδιά της Δικαιοσύνης χτύπησε σήμερα στο Μεσολόγγι

Η καρδιά της Δικαιοσύνης χτύπησε σήμερα στο Μεσολόγγι

Δέσμευση Τσιάρα ότι θα χρηματοδοτηθεί η αποκατάσταση των προβλημάτων του Δικαστικού Μεγάρου

Τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Δικαιοσύνης πραγματοποιήθηκαν σήμερα στον Κήπο των Ηρώων στο Μεσολόγγι, παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, της Προέδρου του Αρείου Πάγου Μαρίας Γεωργίου και του πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασίλη Πέππα.

Παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος και οι Αντιδήμαρχοι, οι Δήμαρχοι Ναυπακτίας, Ξηρομέρου και Θέρμου, Βασίλης Γκίζας, Γιάννης Τριανταφυλλάκης και Σπύρος Κωνσταντάρας, ο βουλευτής της Ν.Δ. Αιτ/νίας Κώστας Καραγκούνης, και συνεργάτης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης που ανέγνωσε το μήνυμα του κ. Λιβανού, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπορούσε να είναι παρών.

Από το νομικό κόσμο ήταν παρόντες ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου Χρήστος Παΐσιος, ο οποίος διοργάνωσε την εκδήλωση, η Πρόεδρος Πρωτοδικών Μεσολογγίου και άλλοι Δικαστές, καθώς και πολλοί Πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, δικηγόροι και εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων. Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς. Την Ολομέλεια εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Σταματογιάννης.

Η ιδέα της δημιουργίας του Μνημείου Δικαιοσύνης κατατέθηκε για πρώτη φορά από τον κ. Παΐσιο στο πλαίσιο των εργασιών της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε πριν από δυο χρόνια στο Μεσολόγγι. Η πρόταση αυτή έτυχε της αποδοχής της Ολομέλειας η οποία την στήριξε και οικονομικά.

Η ημέρα αυτή των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου χαρακτηρίστηκε σπουδαία καθώς εκτός των άλλων σηματοδοτεί και την Δικαιοσύνη στο Μεσολόγγι κατά την επαναστατική περίοδο με αφορμή και τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης στην ομιλία του χαρακτήρισε ιστορική αυτή την ημέρα «κυρίως επειδή δείχνουμε την κατεύθυνση στην οποία πρέπει να κινηθούμε. Είναι η ανάγκη που η ίδια η σημερινή κοινωνική πραγματικότητα δείχνει σε όλους εμάς που βρισκόμαστε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης το τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε δηλαδή να μεταρρυθμίσουμε την Δικαιοσύνη και να την εκσυγχρονίσουμε», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιάρας.

Την χαρά του εξέφρασε και ο κ. Οικονόμου λέγοντας ότι η ημέρα ήταν σημαντική καθώς μέσα από το Μνημείο, η Δικαιοσύνη έρχεται να συναντήσει σε αυτό τον τόπο μια από τις πιο ένδοξες στιγμές της ιστορίας.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου που ανέλυσε τον ρόλο της Δικαιοσύνης στα Επαναστατικά χρόνια του Μεσολογγίου ενώ χαιρετισμό απηύθυναν και η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου, ο Περιφερειάρχης, ο βουλευτής Κ. Καραγκούνης και ο Γενικός Γραμματέας της Ολομέλειας.

Στην συνέχεια έγιναν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου και η κατάθεση στεφάνων και κατόπιν οι επίσημοι προσκεκλημένοι επισκέφτηκαν το Δικαστικό Μέγαρο όπου ο κ. Παΐσιος τους προσέφερε συμβολικά δώρα για το καλωσόρισμα στην πόλη του Μεσολογγίου. Αν και δεν ήταν στο πρόγραμμα καθώς η ημέρα ήταν πανηγυρική οι Δικαστικοί Υπάλληλοι θέλησαν να ενημερώσουν τον κ. Τσιάρα για τα προβλήματα του κτιρίου. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει χρηματοδότηση για την αποκατάστασή τους.

Πηγή: aixmi-news.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.