Πέμπτη, 22 Απριλίου, 2021

Καταγγελίες και στο Αγρίνιο για “χαράτσι” εργοδοτών στο επίδομα των εργαζομένων

Καταγγελίες και στο Αγρίνιο για “χαράτσι” εργοδοτών στο επίδομα των εργαζομένων

Καταγγέλλεται πως συμβαίνει και σε άλλες περιοχές, φέρεται να συμβαίνει και στο Αγρίνιο. Εργαζόμενοι υποστηρίζουν πως εργοδότες τους απαιτούν τμήμα (150 ευρώ κατά κανόνα) από το επίδομα των 800 ευρώ που χορηγείται για τη στήριξη τους στα πλαίσια των μέτρων που έλαβε η Κυβέρνηση για τον κορονοϊό.

Πρόκειται για σοβαρό ζήτημα το οποίο αρχικά είδε το φως της δημοσιότητας με αφορμή την Πάτρα και απασχόλησε τη ΓΣΕΕ.

Συγκεκριμένα, ο Γραμματέας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος υποστήριξε ότι ήδη έχουν καταγραφεί περιπτώσεις εργοδοτών που «εκβιαστικά ζητούν από εργαζόμενους 100 ευρώ το “κεφάλι”, για να υποβάλλουν τα στοιχεία τους στην ΕΡΓΑΝΗ».

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη δήλωση για το επίδομα 800 ευρώ γίνεται από τους εργοδότες στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Με τη δήλωση γνωστοποιούν αν έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, κατόπιν κυβερνητικής εντολής ή τις περιπτώσεις εργαζομένων για τους οποίους αναστέλλουν προσωρινά τις συμβάσεις τους.

Όπως αναφέρει το iefimerida.gr, μιλώντας στην ΕΡΤ για το παράνομο «χαράτσι» εργοδοτών στο επίδομα των 800 ευρώ, ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος υποστήριξε ότι είναι μια απαράδεκτη πρακτική «που συνιστά ποινικό αδίκημα. Θα πρέπει ο εργαζόμενος να συνεννοηθεί με την αστυνομία και να γίνει επ’ αυτοφώρω σύλληψη».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.