Πέμπτη, Ιούνιος 27, 2019

Καταγγελίες του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας

H διοίκηση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου «η Ένωση» αναφέρει σε ανακοίνωση της που συνοδεύεται από τις ακόλουθες φωτογραφίες:

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ !!!!

Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία της ΟΙΥΕ (ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ και η ομάδα Βασιλόπουλου – ΣΥΡΙΖΑ) που το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε (23-24/2), στο οποίο είχε προγραμματιστεί να γίνει στην Αθήνα το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Αφού ο χώρος που θα γίνονταν το συνέδριο είχε γεμίσει με μπράβους της νύχτας, «φουσκωτούς», ποινικούς του υποκόσμου και φρουρούς των εργοδοτών που παρουσιάζονται ως συνδικαλιστές, αφού με ευθύνη της πλειοψηφίας εξαφανιστήκαν οι κάρτες των αντιπροσώπων, αφού οι εργοδότες-συνδικαλιστές σε κεντρική συνεννόηση με την μεγαλοεργοδοσία των supermarket, των εφοπλιστών, προσπάθησαν να κάνουν ένα συνέδριο για να εκλεγούν οι ίδιοι στη Διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, τελικά οι εργατοπατέρες της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της ομάδας Βασιλόπουλου-ΣΥΡΙΖΑ, διέλυσαν το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Κατάφεραν με αυτό τον τρόπο να μην γίνει Συνέδριο αντιπροσώπων, εκλεγμένων από πραγματικούς εργαζόμενους που ήρθαν από όλη τη χώρα για να συζητήσουν τα προβλήματα των εργαζομένων και την οργάνωση της πάλης τους. Για τα στελέχη της εργοδοσίας μοναδικός στόχος ήταν να νομιμοποιήσουν νόθους αντιπρόσωπους μπροστά στο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Είναι οι ίδιοι που το προηγούμενο διάστημα έβαλαν την εργοδοσία μέσα στα σωματεία, με διευθυντικά στελέχη όχι μονάχα να «σέρνουν» στην κάλπη εργαζόμενους, αλλά να εκλέγονται και οι ίδιοι αντιπρόσωποι και μέλη διοικητικών συμβουλίων. Δεν πτοούνται ούτε από το αποτέλεσμα των εκφυλιστικών πρακτικών που ζέχνουν, όπως και τα κόμματα, οι πολιτικές δυνάμεις που τους στηρίζουν. Δεν τους καίγεται καρφάκι αν οι  μεθοδεύσεις τους απομακρύνουν τους εργαζόμενους από την οργανωμένη δράση.

Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της κυβέρνησης, που μετά την παρουσία των ΜΑΤ στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης και του ασφαλίτη μέσα στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, επιστράτευσαν αστυνομικές δυνάμεις και σε αυτό το Συνέδριο, οι οποίες μάλιστα δεν έκαναν το παραμικρό όταν καταγγέλθηκαν οι οπλοφόροι-μπράβοι. Αξίζει να αναφέρουμε την επίθεση των μπράβων το Σάββατο 23/2,  σε βάρος του Νίκου Μαυροκέφαλου, μέλους του ΔΣ του Ε.Κ.Αθηνών και της ΕΓ του ΠΑΜΕ, αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο τραυματισμός του.

Συνάδελφοι,

Σωματεία και εργαζόμενοι έδωσαν για δυο μέρες τη μάχη ενάντια στην απροκάλυπτη ανάμειξη της μεγαλοεργοδοσίας στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων, απαιτώντας την πραγματοποίηση Συνεδρίου των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών, με επίκεντρο τα προβλήματα των εργαζομένων.

Η κατάσταση είναι πλέον στα χέρια των ίδιων των εργαζόμενων, που η συμμετοχή τους στα σωματεία αποτελεί απόφαση τους κι όχι προϊόν εργοδοτικών πιέσεων, εκβιασμών και απειλών. Οι εργαζόμενοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να παλέψουν, πετώντας από πάνω τους ανθρώπους της εργοδοσίας και του κράτους της, αυτούς που υπονομεύουν καθημερινά τα εργατικά συμφέροντα.

Οι εργαζόμενοι έναν δρόμο έχουμε αυτόν της οργάνωσης , της συμμετοχής στα σωματεία μας και τη ανάδειξης της σαπίλας όλων αυτών που θέλουν να καθυποτάξουν το εργατικό κίνημα , να το απασφαλίσουν για να περνούν «χωρίς να ανοίξει ρουθούνι» μέτρα και νόμοι που οδηγούν στην ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση τους εργαζόμενους.

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ – ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Η ΣΑΠΙΛΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΎ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. καταγγέλλει στην εργατική τάξη  και το λαό της περιοχής  τις απαράδεκτες ενέργειες  της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας  Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας  (ΠΑΣΚΕ ,ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ ομάδα Βασιλόπουλου) να διαλύσουν  το  συνέδριο  της Ομοσπονδίας .

Σαν Εργατικό Κέντρο  έχουμε καταγγείλει τις νοθείες , τη συμμετοχή  διευθυντικών στελεχών  επιχειρήσεων  στις αρχαιρεσίες των σωματείων  που  μάλιστα εκλέγονται στα Δ.Σ.  και αντιπρόσωποι  σε δευτεροβάθμια όργανα  και τη Γ.Σ.Ε.Ε.  κι όλα αυτά για  να δημιουργήσουν  πλαστές πλειοψηφίες  μπροστά στο συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε.

Δε δίστασαν, προκειμένου  να επιτύχουν το στόχο τους , να επιστρατεύσουν και μπράβους  ενόπλους, ανθρώπους της νύχτας, ποινικούς, χτυπώντας  αντιπροσώπους  συνδικάτων.

Είναι μεγάλη  η ευθύνη της κυβέρνησης , που με την παρουσία  των ΜΑΤ στο Ε.Κ. Κατερίνης  και την παρουσία  ασφαλίτη  στο συνέδριο  του Ε.Κ. Θεσσαλονίκης  επιστράτευσαν  και σ’ αυτό το συνέδριο αστυνομικές δυνάμεις  που στην καταγγελία  για ενόπλους μπράβους δεν έκαναν τίποτα για να τους απωθήσουν.

Αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες έχουν το θράσος  να εγκαλούν τις ταξικές δυνάμεις το ΠΑΜΕ, που δίνει  καθημερινά τη μάχη στους κλάδους  στους χώρους  δουλειάς,  για να συσπειρωθούν οι εργαζόμενοι  και να παλέψουν για την επίλυση των προβλημάτων τους .

Βασικά η οργάνωση της πάλης  είναι έξω από την ατζέντα τους. Το μόνο που τους ενδιαφέρει  είναι οι πλαστές πλειοψηφίες  με κάθε τρόπο , για να τις χρησιμοποιούν σ’ όλα τα επίπεδα να περνά η αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική κυβερνήσεων- εργοδοτών- Ε.Ε.

Αγωνιζόμαστε  και καλούμε όλη την εργατική τάξη  να συμβάλει  για συνδικάτα ταξικά όχι εργοδοτικά, για την ανασύνταξη του εργατικού , συνδικαλιστικού κινήματος.

 

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΕΞΩ ΟΙ ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ

 

Όσο και αν προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους  δε θα τους περάσει.

Έχουμε τη δύναμη  να τους απομονώσουμε.

ΤΟ Δ.Σ.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Τζιοβάνι

    Πιο μεγάλη σαπίλα από σας που είστε 15 άτομα και μιλάτγε για 150 χιλιάδες κόσμο δεν υπάρχει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.