Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Κατάληψη στο 4ο Γυμνάσιο Αγρινίου: «ο “έτσι θέλω” αποκλεισμός των σχολείων να απασχολήσει την κοινωνία» λέει η Διεύθυνση

Κατάληψη στο 4ο Γυμνάσιο Αγρινίου: «ο “έτσι θέλω” αποκλεισμός των σχολείων να απασχολήσει την κοινωνία» λέει η Διεύθυνση

Αντιδράσεις και συζητήσεις έχουν προκληθεί στην εκπαιδευτική κοινότητα σχετικά με την κατάληψη που σημειώθηκε στο 4ο Γυμνάσιο Αγρινίου.

Στο προφίλ του σχολείου στο facebook έχει αναρτηθεί ένα σχόλιο-που προφανώς απηχεί τις απόψεις τις διέυθυνσης- και φωτογραφικό υλικό από εσωτερικούς χώρους αιθουσών.

«Τώρα, πώς ο “έτσι θέλω” αποκλεισμός των σχολείων με “αιτήματα” “Καινούργιες καρέκλες” (για να μείνουμε μέσα και να τις σπάμε ανεξέλεγκτα) έφτασε να θεωρείται θρασύτατα ταυτόσημο εκείνων των αγώνων και να αποκαλείται “Φασισμός” κάθε προσπάθεια αποτροπής τέτοιων ενεργειών με αποτελέσματα σαν τα παραπάνω, πολύ θα πρέπει να απασχολήσει την ελληνική κοινωνία!», αναφέρεται στο σχόλιο.

Η ανάρτηση:

Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ καταξιώθηκε ως μέσο διεκδίκησης καταπατημένων δημοκρατικών ελευθεριών και εκπαιδευτικών δικαιωμάτων από το Φοιτητικό Κίνημα κατά την περίοδο της Δικτατορίας, καθαγιάστηκε στις δημοκρατικές συνειδήσεις με την είσοδο του τανκ στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ και, χάρη στο Σύνθημα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ταυτίστηκε δικαίως με το απρόσκοπτο δικαίωμα όλων ανεξαιρέτως των παιδιών και νέων του ελληνικού λαού σε δημόσια δωρεάν εκπαιδευτικά αγαθά (μεταξύ των οποίων τα κτίρια, ο εξοπλισμός, τα βιβλία, τα εποπτικά μέσα).

Τώρα, πώς ο “έτσι θέλω” αποκλεισμός των σχολείων με “αιτήματα” “Καινούργιες καρέκλες” (για να μείνουμε μέσα και να τις σπάμε ανεξέλεγκτα) έφτασε να θεωρείται θρασύτατα ταυτόσημο εκείνων των αγώνων και να αποκαλείται “Φασισμός” κάθε προσπάθεια αποτροπής τέτοιων ενεργειών με αποτελέσματα σαν τα παραπάνω, πολύ θα πρέπει να απασχολήσει την ελληνική κοινωνία!

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

9 Σχόλια

 1. Εθελοντής

  Συγχαρητήρια στους αυριανούς φορολογούμενους πολίτες που θα κληθούν να τα πληρώσουν, αλλά και στους γονείς που αδιαφορούν αλλά αγνοούν ή και επικροτούν τις ανδραγαθίες των τέκνων τους.

 2. Ανώνυμος

  ΞΕΠΕΣΜΟΣ. ΣΤΟ ΙΔΙΟΤΙΚΟ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ . ?

 3. Σάκης

  Να μπουκάρει ο Δήμος Αγρινίου μέσα μαζί με την Ελληνική Αστυνομία και Εισαγγελέα (υπάρχει ή πέθανε;) και να συλλάβει τα “κ@λ@παιδα-καταληψείες της πλάκας”. Κοινωνική εργασία και το πρόστιμο στους γονείς τους.

 4. Αιτωλοακαρνάν

  Φάπες αγάπης στα 17χρονα, κατά προτίμηση από τους γονείς τους …

 5. Νικόλας δοκησίσοφος

  Σαράντα – και βάλε – χρόνια επαναστατικής γυμναστικής , για την προαγωγή , δήθεν , της δημόσιας εκπαίδευσης….. Σαν τη γυναίκα του Λώτ , κοιτάζαμε συνεχώς προς τα πίσω και μείναμε αποσβολωμένοι …

 6. Στέλιος Αγγελής

  Αυτά τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν ότι προκαλούν τον “μεγάλο αδελφό” να τον έχουν πάνω από το κεφάλι τους. Και δεν φτάνει αυτό, θ’ αναγκαστούν οι πάντες να δεχτούν την άμεση παρακολούθηση των εργαζομένων και και των σπουδαστών.
  Κάποτε γκρινιάζαμε εναντίον των καμερών, τώρα όπου και να πας σε βλέπουν, κι αν καταλάβουν τα παιδιά ότι τις ζημιές θα τις πληρούσουν οι γονείς τους, κι όχι το κράτος, θα βάλουν μυαλό!! Δεν καταλαβαίνουν ότι σκάβουν τον λάκκο τους!!!..

 7. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

  Να εφαρμοστεί άμεσα ο Νόμος προς πάσα κατεύθυνση! Στην χώρα που γέννησε τον Σωκράτη ουδείς δικαιούται να είναι υπεράνω του Νόμου…

 8. Αντιεκπαιδευτικός

  Έξοχα! Δευτέρα θα έπρεπε να απεργήσω για να συνεχίσω να την περνάω ζάχαρη ως αναξιολόγητος εκπαιδευτικός του δημοσίου. Με την κατάληψη και «απεργία» θα κάνω και το μεροκάματο δεν χάνω!

 9. Ανώνυμος

  ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.