Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων στο Δασαρχείο Αμφιλοχίας

Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων στο Δασαρχείο Αμφιλοχίας

Για τη μεγάλη καθυστέρηση χορηγήσεων βεβαίωσης χρήσης γης.

DSCF4205

Μετά από κάλεσμα των ομοσπονδιών αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας , του κτηνοτροφικού συλλόγου Ξηρομέρου και των αγροτικών συλλόγων Ακτίου – Βόνιτσας και Κατούνας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στο Δασαρχείο Αμφιλοχίας, χθες Παρασκευή 24 Ιουνίου. Αιτία για τη διαμαρτυρία η μεγάλη καθυστέρηση χορηγήσεων βεβαίωσης χρήσης γης.
Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι εξέφρασαν την έντονη ανησυχία για την μεγάλη καθυστέρηση χορηγήσεων βεβαίωσης χρήσης γης καθώς επίσης και για τις νέες αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές που στέλνει ο ΟΓΑ στους ασφαλισμένους, καλώντας τους μάλιστα να τις εξοφλήσουν μέχρι τις 30 Ιούνη και αναδρομικά απο το δεύτερο εξάμηνο του 2015, διαφορετικά θα έχουν προσαύξηση κατά 8% το χρόνο.
Στη συγκέντρωση τονίστηκε «η ανάγκη
για την οργάνωση του αγώνα και την αντίσταση ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης που τους ξεκληρίζει καλώντας όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού, μέσα από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα και σε συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, να παλέψουν για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους».
Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε σε νέα πλατιά σύσκεψη που θα γίνει στην Αμφιλοχία στις 7 Ιούλη και ώρα 11 π.μ.
Στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών και κτηνοτρόφων βρέθηκε και ο Νίκος Μωραΐτης βουλευτής του ΚΚΕ και αντιπρόεδρος της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας.
DSCF4227 DSCF4226 DSCF4224 DSCF4220 DSCF4219 DSCF4218 DSCF4205

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. tsak

    Να δούμε στο τέλος ποιός θα πληρώνει φόρους για να πάρουν μισθό αυτοί οι κύριοι που το παίζουν προστάτες των δασών και καταδυναστέυουν κάθε προσπάθεια ανάπτυξης. Εχουν κάνει τόση ζημιά στην Χώρα με τις ενεργειές τουςπου δεν λέγεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.