Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου, 2020

Καταγγέλουν ενέργειες για υποβάθμιση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Μεσολογγίου

eopuuΕπιστολή εστάλη στον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., κ. Σωτήριο Μπερσίμη, αναφορικά με την λειτουργία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Μεσολογγίου . Την συνυπογράφουν οι Πρόεδροι του Δικηγορικού Συλλόγου, του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου, του Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου. Αναλυτικά:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Κατά το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες μιας διαρκώς κλιμακούμενης κινητικότητας, που έχει παρατηρηθεί από κύκλους εργαζομένων στην Περιφερειακή Διεύθυνση Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Μεσολογγίου, που στοχεύει στην συστηματική υποβάθμιση της υπηρεσίας, με φυγή εργασιών και υπαλληλικού προσωπικού προς το υποκατάστημα Αγρινίου.

Φαινόμενα υποβάθμισης και αποψίλωσης των δημοσίων υπηρεσιών της έχει αντιμετωπίσει και κατά το παρελθόν η πόλη του Μεσολογγίου, όπως συνέβη με την Επιθεώρηση Εργασίας και το Κ.Ε.Π.Π.Υ.Ε.Λ., των οποίων η έδρα ήταν το Μεσολόγγι, αλλά μετά τη συστηματική φυγή υπαλλήλων προς το Αγρίνιο, συντελέστηκε η υποβάθμιση και τελικά η κατάργησή τους.

Επιθυμούμε να καταστίσουμε σαφές σε αυτούς τους κύκλους εργαζομένων, οι οποίοι πιστεύουν ότι θα συμβεί κάτι αντίστοιχο στην Περιφερειακή Διεύθυνση Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Μεσολογγίου, ότι θα μας βρουν αποφασιστικά και αμετακίνητα σύσσωμους απέναντι σε πρακτικές που υποβαθμίζουν την πόλη μας και αποτελούν τροχοπέδη στην απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων της ευρύτερης περιοχής Μεσολογγίου.

Τους προτρέπουμε, μάλιστα, στην περίπτωση που για οποιονδήποτε προσωπικό τους λόγο αισθάνονται ότι δεν έχουν βρει το ιδανικό για εκείνους εργασιακό περιβάλλον στην Περιφερειακή Διεύθυνση Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Μεσολογγίου, όπως προβούν σε οικειοθελή αποχώρηση, υποβάλλοντας την παραίτησή τους και επιτρέποντας σε άλλους, πιο πρόθυμους υπαλλήλους να καταλάβουν την θέση τους.

Τέλος, καλούμε την Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. όπως εξετάσει το θέμα και μεσολαβήσει άμεσα για την παύση οποιονδήποτε ενεργειών έχουν στόχο την απαξίωση των ασφαλισμένων του δήμου μας, με την υποβάθμιση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Μεσολογγίου, η οποία με Προεδρικό Διάταγμα αποτελεί την έδρα της υπηρεσίας στον Νομό.

Εν αναμονή της απάντησης και των ενεργειών σας.

Οι κάτωθι υπογράφοντες:

• Σπυρόπουλος Βασίλειος
Πρόεδρος Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου
• Πλάκας Σπυρίδων
Πρόεδρος Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου
• Παπαθεοδώρου Μάριος
Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου
• Πετρόπουλος Πέτρος
Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.