Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Γιατί καταψήφισαν οι σύμβουλοι της Σταρακά τη δημοπράτηση της αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης

Γιατί καταψήφισαν οι σύμβουλοι της Σταρακά τη δημοπράτηση της αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑ Αγρινίου ενέκρινε τους όρους δημοπράτησης του έργου «αντικατάσταση κεντρικού αγωγού υδροδότησης Αγρινίου -αναβάθμιση διύλισης διυλιστηρίου Σπολαϊτας».

Το κόστος του έργου είναι 25 εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 20,4 εκατ.ευρώ) και η δημοπράτηση προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στις 13 Οκτωβρίου 2020 ενώ στις 19/10 θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών για να προκύψει ο μειοδότης.

Την απόφαση της ΔΕΥΑ ωστόσο καταψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Καψάλης και Χρήστος Κουτρομάνος που ανήκουν στο συνδυασμό της Χριστίνας Σταρακά.

Το αιτιολογικό ωστόσο της καταψήφισης έκανε γνωστό ο Παναγιώτης Καψάλης αναφέροντας τα ακόλουθα σε ανάρτηση του:

“Προς ενημέρωση των δημοτών του ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ και των ενδιαφερόμενων εργοληπτών και εργοληπτικών εταιρειών, σας γνωστοποιούμε ότι εγώ και ο κύριος Χ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ ως εκπρόσωποι στο ΔΣ της ΔΕΥΑΑ της παράταξης «ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ» είμαστε υπέρ της κατασκευής του έργου: «Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού υδροδότησης Αγρινιου ……….» αλλά κατά των όρων που τέθηκαν στην διακήρυξη του και ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία σε προηγούμενο ΔΣ της ΔΕΥΑΑ.

Οι όροι που έχουν τεθεί όσον αφορά τις πιστοποιήσεις και την τεχνική ικανότητα που πρεπει να έχουν οι συμμετέχοντες είναι άκρως αυστηροί και όχι όλοι απαραίτητοι για το αντικείμενο του έργου με αποτέλεσμα να αποκλείονται παρά πολλες εργοληπτικές εταιρείες και να μην διασφαλίζεται ο επαρκής και υγιής ανταγωνισμός.
Επίσης εγκυμονεί ο κίνδυνος των ενστάσεων κατά της διακήρυξης για τους προβλεπομενους απαιτούμενους όρους κατά την τωρινή διαδικασία αλλά και μετά κατά την εξέλιξη του διαγωνισμού που θα προκαλέσει πολύ μεγάλη καθυστερήση έναρξης του έργου κάτι το οποίο απευχόμαστε. Ευελπιστούμε να υπάρξει αντίληψη τον γραφομένων μας έστω και την ύστατη στιγμή”.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.