Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Καταστρέφεται η νεολαία μας με τόσα μετάλλια…

Καταστρέφεται η νεολαία μας με τόσα μετάλλια…

XAXAXA

Πόσα να αντέξεις αν είσαι οπαδός του εξισωτισμού(προς τα κάτω ασφαλώς, πάντα προς τα κάτω γίνεται αυτό)και βλέπεις κι άλλο μετάλλιο χτες βράδυ και μάλιστα χρυσό; Τι να πεις και τι να μολογήσεις εσύ που σιχαινόσουν την αριστεία και αποκαλούσες τις εκλογές με ηλεκτρονικό τρόπο(στα πανεπιστήμια κι αλλού)«τεχνοφασισμό»;

Πως άντεξες να δεις- ρε μουρλοκομείο- τη ρετσινιά που αφήνουν όλα αυτά ανεξίτηλα στην παιδική ψυχή; Από χτες καταλαβαίνω γιατί οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο στην Ελλάδα δεν κατηγορήθηκαν απλώς  για τις αδικίες που διεύρυναν όπως αλλού. Εδώ υπήρξε λύσσα πραγματική.

Αυτό το χτεσινό με τη Στεφανίδη δεν αντέχεται. Προσέξτε, η τύπισσα πήγε στο Στάνφορντ. Είναι νευροψυχολόγος και με διδακτορικό και με χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο! Μιλάμε να παίρνεις φόρα και να σπας το κεφάλι σου στον τοίχο, τέτοια γκίνια! Κι όλα αυτά λίγες μόνο ώρες από όταν μαθαίνεις ότι ο γιος του Πύρρου Δήμα μπήκε στο Yale! Ω, ρε μάνα μου, δεν βγαίνει έτσι Αύγουστος. Να τελειώσουν μεθαύριο αυτοί οι αγώνες να βρεθεί και κανένας ντοπέ να γυρίσουμε στις αληθινές αξίες, στις πολιτικές ζυμώσεις με τσίπουρα. Να αναλάβει ο γνωστός αποκαλυπτικός δημοσιογράφος μια έρευνα πάραυτα γιατί στο Yale είναι και ο Στάθης Καλύβας, δεν μπορεί κάποια φιλελέ συνωμοσία θα έχει παιχτεί!

Και έχει κι ακόμη καλύτερο. Δεν είναι που αυτή η Στεφανίδη πήρε χρυσό ενώ σχεδόν τα είχε παρατήσει. Δεν είναι που έλαχε να πανηγυρίζει μαζί με τον απίθανο τύπο που λέγεται Μπόλτ. Είναι και που οι δηλώσεις της μπορούν να στείλουν στο τρελάδικο κάθε συνειδητοποιημένο «παγκόσμιο πολίτη», κακιασμένο με κάθε τι ελληνικό, που αυτή ην εποχή είναι διακοπές στην Ικαρία γιατί, ναι, μπορεί να το κλείνει το μαγαζί μέχρι τέλος του μήνα.

Χωρίς να φοβηθεί για το τι θα πουν οι πολιτικά ορθοί μπάτσοι του δημόσιου λόγου στην Ελλάδα, τα είπε όλα όπως τα ζει με τον σύζυγό της που δεν είναι Έλληνας. «Είδα το… husband μου να τρέχει σαν τρελός μέσα στο στίβο και τρελάθηκα κι εγώ»! Ή «όταν ήμουν μικρή φοβόμουν πολύ τα αυτοκίνητα γιατί δεν ήθελαν να πάθω κανένα σοβαρό ατύχημα και να μην μπορέσω να κάνω κάποτε παγκόσμιο ρεκόρ»!

Που σε πονεί και που σε σφάζει. Κάποιοι δεν πρέπει να κοιμήθηκαν χτες το βράδυ από τα λάθος ινδάλματα που θα έχουν τα παιδιά μας και από τα μηνύματα αξιοκρατίας, ανταγωνισμού και προκοπής(μπλιαχ!) που περνάνε στην νεολαία μας από τις τηλεοράσεις. Την νεολαία που τόσο πασχίσαμε να την πείσουμε ότι στο πανεπιστήμιο πρέπει να κόψει τον αθλητισμό. Ότι κυρίως σπουδάζουμε «δημοκρατία» και «αγώνες» στα ιδρύματά μας.

Αληθινά συμπάσχουμε. Και μόνο πλάκα μπορούμε να κάνουμε στις μονομανίες και τους προσωπικούς εφιάλτες εκείνων που τους ξεπέρασε η ιστορία. Έτσι, αυθόρμητα βρήκαμε μια παλιά νοσταλγική αφίσα από τότε που ξεκίνησαν όλα. Τότε που θα κυνηγούσαμε το νέο σοσιαλιστικό πρότυπο ανθρώπου με τον μαζικό αθλητισμό κι όχι τους καλύτερους. Τότε που όλα θα γινόταν «λαϊκά» και κανείς δεν θα ξεχώριζε. Που κάναμε μαζική παραγωγή κουλτούρας και πολιτισμού. Η ζωή μας πήγε αλλού, όμως κάμποσοι θα έδιναν τα πάντα για να γύρναγαν σε κείνες τις ωραίες εποχές και να μην χρειάζεται να εξηγήσουν στον εαυτό τους φαινόμενα σαν τη Στεφανίδη.

Υ.Γ. Πήγε να πάρει θέση κι ο Μητσοτάκης χτες κι έγραψε ένα κείμενο προς τον Πύρρο Δήμα όπου του λέει να μην ακούει τους “τιμητές της μετριότητας”. Λάθος ερμηνεία δίνει στη λέξη “τιμητής”ο δεξιός κειμενογράφος.Τιμητής είναι αυτός που κρίνει διαρκώς, που κατηγορεί. Ούτε αυτό δεν πέτυχαν στη ΝΔ.

(η νοσταλγική αφίσα είναι από τον λογαριασμό Zastro@Magician Zastro)

Γ.Συμψηρής

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. antikeimenikos

    Ο νεοέλληνας δεν τα καταλαβαίνει αυτά τα Σταφροδ, τα δικτατορικά, τα νεφρολογικα κτλ.

    ΔΗΜΌΣΙΟ να του τάξεις και γίνεται από Πασοκ Σύριζα, ΧΑ και ότι άλλο προκύψει.

    Υπάρχει μία παροιμία που λέει όσα δεν πιάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.