Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Και μετά την ανάλυση των γερμανικών εκλογών πάλι θα χρειαστείς δουλειά

Και μετά την ανάλυση των γερμανικών εκλογών πάλι θα χρειαστείς δουλειά

frento

Όλοι μου οι φίλοι, που λέει και το τραγούδι, αναλύουν τις γερμανικές εκλογές και καταλήγουν στο πόσο φασιστική είναι αυτή η παλιοευρώπη που μπλέξαμε, ξεχνώντας βέβαια ότι εμείς βάλαμε ναζί στη Βουλή μας πριν  από τους Γερμανούς.

Το κακό είναι πως όσα και να κάνουμε για να ξεχάσουμε την ανεργία μας -και πως δουλειά στην Ελλάδα υπάρχει μόνο στο δημόσιο -και πάλι αύριο με το κινητό μόνιμα στα social και το 20ρικο από τη γιαγιά δεν βγαίνει πέρα, πόσο μάλλον με το 5ευρο από τη μάνα για φρέντο καπουτσίνο, χύμα τσιγάρα και «πάμε στοίχημα».

Βέβαια ο φρέσκος σανός-που τον πουλάνε και πολλοί «σοβαροί» δεξιοί σαν τον Χατζηνικολάου που άκουγα το πρωί στο ράδιο-λέει πως όλο αυτό για το οποίο συζητάμε δεν έγινε λόγω του ότι κάποιοι άνοιξαν τις πόρτες και έδωσαν ελεύθερη κίνηση στην Ευρώπη για έξι μήνες(!)έστω και χωρίς κανένα απολύτως χαρτί! Όχι, έγινε λόγω οικονομικών ανισοτήτων και απόδειξη, λέει, είναι πως το AfD έσκισε ανατολικά κυρίως, όπου δεν έχουν πάει πολλοί πρόσφυγες. Εκεί όπου οι οικονομικές επιδόσεις δεν είναι καλές. Μα δεν είναι καλές γιατί ακόμη οι άνθρωποι εκεί δεν έχουν ξεπεράσει το αντιπαραγωγικό και μισάνθρωπο σύστημα που τους διηγούνται οι πατεράδες και οι παππούδες τους! Και πάλι όμως πάμε να εξηγήσουμε μια καινούρια κατάσταση με όρους του παρελθόντος.

Οι διαφόρων ειδών αριστεροδέξιοι «Κολοκοτρωναίοι» στην Ελλάδα, ενώ ασχολούνται τόσο πολύ με τη Γερμανία και τον ναζισμό κάπως πρέπει να μάθουν ότι αυτοί οι φασίστες του AfD δεν είναι σαν εκείνους που ξέραν: έχουν αρχηγό μια ομοφυλόφιλη που είναι παντρεμένη με μια Ελβετίδα από τη Σρι-Λάνκα(!), είναι ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ της LGBQT κοινότητας και ανέβασε το κόμμα της στις εκλογές με αφίσες όπως αυτή:

mpoyrk

“Μπούρκες; Εμείς προτιμάμε μπικίνι”! Α, και μην το ξεχάσουμε, στην εργατική τάξη η ακροδεξιά πήρε 19%!!! Και 430.000 ψήφους που υπολογιζόταν στο Linke, ξέρετε το κόμμα που στηρίζαμε εμείς μόλις είδαμε ότι ο σοσιαλιστής ο Σουλτς πάει άπατος… Παράξενες εποχές λοιπόν και με το «φασίστες» και το «ναζί» δεν εξηγούνται όλα, ειδικά όταν απέναντι υπάρχουν και κάποιοι με εξίσου μισάνθρωπες απόψεις όπως των ναζί και των φασιστών.

Έχουν περάσει δυο βδομάδες από όταν μια εφημερίδα, δυο δημοσιογράφοι και η πρώην πρόεδρος του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ) αποκάλυψαν ότι το εν λόγω ταμείο δεν υπάγεται πουθενά(!), δεν έχει τα λεφτά του το υπουργείο Οικονομικών, δίνει σε τρεις(!)οικογένειες όλα τα αναψυκτήρια στους αρχαιολογικούς χώρους, κρατά 2,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για παιδικό σταθμό(!) και, ενώ δεν καταγράφονται πουθενά, μόνο μέσα στο 2017 έχει δώσει 17 εκατομμύρια σε υπερωρίες των αρχαιοφυλάκων! Αυτά τα λεφτά σε μια δεκαετία είναι 200 εκατομμύρια, μόνο για ένα ταμείο που δεν καταγράφεται πουθενά, μόνο για υπερωρίες κάποιων!

Και δεν έχει αντιδράσει η Δικαιοσύνη αλλά ούτε και η αντιπολίτευση, διότι οι πολλοί διορισμοί είχαν γίνει από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ! Εκεί πάνε τα λεφτά, πιο πολλά από των καναλαρχών και των δανείων των κομμάτων, όσοι κι αν ακούγεται αφοριστικό. Γι’ αυτό δεν ανοίγουν δουλειές. Γι’ αυτό ασχολείστε όλοι τόσο πολύ στα social με τη Γερμανία.

Καμιά δουλίτσα παιδιά, εκτός δημοσίου, ότι να ‘ναι για αρχή…

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.