Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ): Υποχρεωτική η εγγραφή στον ΟΑΕΔ για δικαιούχους

Υλοποιείται η πρώτη φάση των αλλαγών που έφερε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, αλλάζοντας τα «δεδομένα» για χιλιάδες δικαιούχους Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Με βάση το χρονοδιάγραμμα που ορίζει ότι οι ωφελούμενοι του επιδόματος καλούνται από 1η Νοεμβρίου και κάθε 6μηνο να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση για να το λάβουν, οι αρμόδιοι φορείς εφιστούν την προσοχή στα εξής:

– Από 1η Αυγούστου, είναι υποχρεωτική η εγγραφή στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, όλων των δικαιούχων του ΚΕΑ, έτσι ώστε να συνεχίσουν να λαμβάνουν την τακτική επιδότηση.

Αναλυτικά:

1. Υποβάλλουν Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος κάθε έτος.
2. Συναινούν στη χρήση της βάσης δεδομένων της ΓΓΠΣ, καθώς και στο σύνολο των διασταυρώσεων που πραγματοποιεί η ΗΔΙΚΑ ΑΕ, για την επιβεβαίωση των στοιχείων όλων των μελών του νοικοκυριού.
3. Από τις 01/08/2018 εφόσον δύνανται να εργαστούν υποχρεούνται να εγγράφονται, σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο, στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.
4. Οι δικαιούχοι ενήλικες έως 45 ετών που δεν έχουν ολοκληρώσει τη φοίτηση τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση υποχρεούνται, κατόπιν σχετικής ειδοποίησης, είτε να συμμετάσχουν στις εξετάσεις απόκτησης απολυτηρίου δημοτικού σχολείου είτε να εγγραφούν σε σχολεία δεύτερης ευκαιρίας ή στα παραρτήματα αυτών.
5. «Ξεκλειδώνει» η ηλεκτρονική διασύνδεση των δύο φορέων, με τη δεσμεύση το 10% των δικαιούχων του επιδόματος να μπορούν να μετάσχουν σε προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ.

Πηγή: workenter.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.