Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2020

Κίνδυνος να μην διανεμηθεί κρέας στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αγρινίου

koinoniko pantopoleioΠιθανό φαντάζει το ενδεχόμενο να μην καταστεί δυνατή η διανομή κρέατος στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αγρινίου για την εορταστική περίοδο, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε τις προηγούμενες χρονιές. 
Με βάση τα σημερινά δεδομένα αναμένεται τις επόμενες ημέρες να διανεμηθεί κοτόπουλο ωστόσο η διανομή χοιρινού κρέατος είναι ακόμη στον αέρα προσκρούοντας σε γραφειοκρατικές διαδικασίες, συγκεκριμένα στον ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό, σε συνδυασμό με το γεγονός ενδεχομένως με το ότι δεν προωθήθηκαν εγκαίρως οι σχετικές διαδικασίες.
Συγκεκριμένα, από φέτος άλλαξαν οι όροι και ο διεθνής διαγωνισμός αφορά όλες τις προμήθειες του 2018 του δήμου κατά συνέπεια δεν μπορεί να εγκριθεί μεμονωμένα το κονδύλι που σχετίζεται με τη διανομή του κρέατος. Ωστόσο η διαδικασία για τον διεθνή διαγωνισμό είναι χρονοβόρα και δεν είναι εφικτό να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.
Ερωτώμενος σχετικά από το agrinionews.gr ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Φαρμάκης ανέφερε τα εξής: «Περιμένουμε να ολοκληρωθεί ανοιχτός διαγωνισμός που απαιτεί χρόνο για να προχωρήσει η διαδικασία. Έχει γίνει ανοιχτός διεθνής διαγωνισμός για όλες τις προμήθειες που αφορούν το δήμο για όλο το έτος. Η οικονομική υπηρεσία έκανε αμέσως τη διαδικασία που απαιτούνταν και ευτυχώς δεν υπήρχαν καθυστερήσεις και ενστάσεις. Πρέπει να μείνει η προκήρυξη στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ για ένα συγκεκριμένο διάστημα και προβλέπεται μία διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και εμείς τηρούμε τους χρόνους από τη μέρα που κάναμε την προκήρυξη. Ίσως κατ’ εξαίρεση λόγω του επίκαιρου των Χριστουγέννων μας δώσουν το κρέας και να τρέξει η διαδικασία για άλλες ανάγκες όπως τα κούλουμα κλπ. Περιμένουμε και μία δεύτερη απάντηση από κάποιο γραφείο στην Αθήνα για να εγκρίνει να βγει ξεχωριστά η ποσότητα του κρέατος των Χριστουγέννων από τις άλλες ποσότητες που θα χρειαστεί ο δήμος. Ελπίζουμε αν όχι σύντομα, την Πρωτοχρονιά να μπορέσουμε να μοιράσουμε το κρέας. Διαφορετικά αυτό που γνωρίζω από τον κ. Καλαντζή είναι ότι θα μοιραστεί κοτόπουλο στους δικαιούχους και το υπόλοιπο κρέας θα μοιραστεί αργότερα».
Ο κ. Φαρμάκης πάντως δεν συμμερίζεται την άποψη περί ολιγωρίας καθώς ερωτώμενος εάν η δημοτική αρχή Αγρινίου γνώριζε την αλλαγή στη διαδικασία και αν κινήθηκε έγκαιρα, απάντησε: «Δεν μας είχε γίνει γνωστή η αλλαγή. Όταν κάναμε την αίτηση, τον Σεπτέμβρη, φάνηκε πως θα χρειαζόταν περισσότερος χρόνος από τις 40 ημέρες που εμείς γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Είχαμε την ελπίδα πως μπορούσαμε να πάρουμε τα χρήματα για τα κρέατα ξεχωριστά, όμως θέλουν όλα ένα κονδύλι».
Όπως και να έχει πλέον γίνεται ένας αγώνας δρόμου για να είναι εφικτή η διανομή κρέατος που έχουν ανάγκη συμπολίτες μας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.