Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στο Θέρμο

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στο Θέρμο

Κλιμάκιο της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Μωραΐτη, βουλευτή του Κόμματος, περιόδευσε στο Θέρμο .Συγκεκριμένα, χθες Τρίτη 26 Ιούνη, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία  και την Οικονομική Υπηρεσίατου δήμου Θέρμου. Αναφέρεται σε ανακοίνωση:

kke-thermo-3Ο Νίκος Μωραΐτης χαρακτήρισε τρομακτικές τις ελλείψεις σε πολλές ειδικότητες ιατρικού προσωπικού και νοσηλευτικού του συγκεκριμένου Κέντρου Υγείας .Καθώς  εξυπηρετεί μια ολόκληρη περιοχή 7000 κατοίκων μόνο με Γενικούς Γιατρούς και ένα Οδοντίατρο. Το μικροβιολογικό και το ακτινολογικό δεν λειτουργούν καθόλου, επίσης χρέη οδηγού ασθενοφόρου, εκτελεί ένας νοσηλευτής, πράγμα που καταστεί αδύνατο να υπάρχει ασθενοφόρο όλο το 24ώρο, επίσης αναδείχτηκε και το σοβαρό κτιριακό πρόβλημα του ΚΥ(το δάπεδο αποτελείτε από κατεστραμμένες πλάκες αμιάντου) όπως και το πρόβλημα της μη σωστής λειτουργίας των αγροτικών ιατρείων της περιοχής.

Όπως σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός για την προστασία και αποκατάσταση της υγείας του είναι πολλά και συσσωρευμένα, αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, η οποία συνεχίζεται και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Προωθούνται μέτρα που έχουν στόχο την πιο αποτελεσματική υλοποίηση της στρατηγικής της ΕΕ και του κεφαλαίου για την διαμόρφωση ακόμα πιο φτηνών εργαζομένων ως προϋπόθεση για να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα και η ανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Υπηρετούν την πολιτική της μείωσης του «μη μισθολογικού κόστους», μέσω της περικοπής των δαπανών για την πρόληψη, τη θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Στη συνάντηση με τους εργαζόμενους στην οικονομική υπηρεσία του δήμου ο Νίκος Μωραΐτης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις συνέτριψαν μισθούς, δικαιώματα εργαζομένων και εξαπέλυσαν φοροκαταιγίδα, με αποτέλεσμα σήμερα η λαϊκή οικογένεια να μην μπορεί να καλύψει βασικές και πολλές φορές στοιχειώδεις ανάγκες της, να μην μπορεί να σηκώσει τις δυσβάσταχτες φορολογικές υποχρεώσεις. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σφίγγει ολοένα και περισσότερο τη θηλιά της φοροεπιδρομης και των κατασχέσεων σε βάρος της λαϊκής στέγης και περιουσίας. Είναι μία απόφαση που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών αφού οι κατασχέσεις σε δημόσιο και δήμους να ξεκινάν από τα 500 ευρώ! Απάντηση είναι ο οργανωμένος αγώνας, η πάλη για την υπεράσπιση της περιουσίας και της ζωής των εργατικών – λαϊκών νοικοκυριών, των ανέργων, των φτωχών αγροτών και επαγγελματιών, η πλήρης προστασία με νόμο της λαϊκής κατοικίας από τράπεζες και οφειλές στο δημόσιο. Πρέπει εσείς ως εργαζόμενοι στην οικονομική υπηρεσία να πρωτοστατήσετε και να αποτρέψετε τέτοιες κατασχέσεις σε βάρος λαϊκών οικογενειών.

Στο επίκεντρο της συζήτησης στην Πυροσβεστική ήταν τα προβλήματα της Υπηρεσίας, όσο και των πυροσβεστών.  Επισημάνθηκε επίσης ο απαρχαιωμένος στόλος αυτοκινήτων και ο μηχανολογικός εξοπλισμός. Μιλώντας στους πυροσβέστες, ο Νίκος Μωραΐτης επισήμανε ότι το ΚΚΕ κατέθεσε έγκαιρα, όπως κάθε χρόνο, πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου την 1 Μάη, επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή αναφορικά με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα. Επίσης το ΚΚΕ ανέδειξε το σοβαρό θέμα σε εκδήλωση στην Αθήνα, στις 10 Μάη με θέμα: «Πυρασφάλεια και δασοπροστασία». Παρουσία πλήθους κόσμου, εκπροσώπων φορέων και εμπλεκόμενων με τη δασοπροστασία και την πυρασφάλεια, αλλά και φορέων του εργατικού – λαϊκού κινήματος, καθώς τα ζητήματα αυτά άπτονται ζωτικών αναγκών της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι τα προβλήματα τα τελευταία χρόνια, όπως και παλιότερα, αντί να λύνονται, αυξάνονται κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες σε όλα τα πυροσβεστικά τμήματα σε ολόκληρη τη χώρα. Ένα σοβαρό ζήτημα για μας είναι ότι είστε εργαζόμενοι τεσσάρων ταχυτήτων. Θεωρούμε ότι αυτό είναι έγκλημα γιατί όλοι όσοι συμμετέχουν στην πυρόσβεση είναι εργαζόμενοι που πρέπει να έχουν πλήρη δικαιώματα και να μην έχουν την ανασφάλεια πάνω από το κεφάλι τους αν θα δουλεύουν αύριο ή όχι. Όπως επισημάνθηκε, όλα αυτά είναι απόρροια μιας πολιτικής που ακολουθείται εδώ και χρόνια. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναφέρθηκε πως έχει γίνει τα τελευταία χρόνια σημαντική μείωση του προϋπολογισμού στο Πυροσβεστικό Σώμα. Επίσης, οι πυροσβέστες έχουν υποστεί μεγάλες περικοπές που ξεπερνούν το 50% στους μισθούς και τις συντάξεις. Σας έταξαν εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ, επαναφορά των μισθών και των συντάξεών σας και τελικά όχι μόνο αποδείχτηκαν ψέματα, αλλά με τα νέα μέτρα του μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γενικεύεται η επιδρομή ενάντια στα δικαιώματά σας.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Ν. Μωραΐτης είπε ότι «στόχος του ΚΚΕ είναι να ανοίξει μια κουβέντα με τους εργαζόμενους στο Πυροσβεστικό Σώμα που προέρχονται στην πλειοψηφία τους από λαϊκές οικογένειες. Φέραμε το ζήτημα στη Βουλή, θα το ξαναφέρουμε, επισήμανε. Προσπαθούμε να αναδείξουμε τα προβλήματα, περιοδεύοντας σε όλη τη χώρα, αλλά είναι και δικιά σας υπόθεση. Εναπόκειται και σε εσάς να πάρετε πρωτοβουλίες μέσα από το συνδικαλιστικό σας όργανο. Γι’ αυτό θα πρέπει να πάρετε την υπόθεση στα χέρια σας και να παλέψετε σε αυτή την κατεύθυνση. Να προστατέψετε τον εαυτό σας πρώτα απ΄ όλα, τις οικογένειές σας, και να είστε σε ένα εργασιακό περιβάλλον ανάλογο με την υπηρεσία, με το λειτούργημα στην κυριολεξία, που επιτελείτε».

kke-thermo-1-450x405 kke-thermo-2

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.