Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Κοινωνικό μέρισμα: Καταγγελίες για απόρριψη αιτήσεων – Τι απαντά το υπουργείο

Κοινωνικό μέρισμα: Καταγγελίες για απόρριψη αιτήσεων – Τι απαντά το υπουργείο

Μερική αναστάτωση έχει προκληθεί σε γονείς με παιδιά ΑΜΕΑ, οι οποίοι ενώ κατά την δική τους άποψη πληρούν τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα, εντούτοις το σύστημα τους απορρίπτει.

Το newsit.gr επικοινώνησε με τους αρμόδιους στο υπουργείο Οικονομικών, οι οποίοι και διαβεβαίωσαν σε όλους τους τόνους ότι εφόσον κάποιος πληρεί τα κριτήρια θα λάβει το κοινωνικό μέρισμα και δεν πρόκειται να απορριφθεί.

Η “μικρή παρεξήγηση” για το κοινωνικό μέρισμα
Σημείωναν με έμφαση ότι έχει δημιουργηθεί μόνο μία μικρή παρεξήγηση την οποία και ανέφεραν. Ποια είναι αυτή; Εφόσον κάποιο παιδί ΑΜΕΑ, είχε κωδικούς taxis για τον οποιονδήποτε λόγο, το αίτημα θα πρέπει να υποβάλλεται με τους κωδικούς taxis του γονέα και όχι του παιδιού.

Κατά τα άλλα σημειώνουν οι αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών ότι ισχύουν αυτοί οι κανόνες που έχουν περιληφθεί στην σχετική ρύθμιση. Ότι δηλαδή:

Ο γονέας υποβάλλει φορολογική δήλωση συνεχώς για τα επτά τελευταία χρόνια και

Οι καταθέσεις δεν υπερβαίνουν τις 20.000 ευρώ.

Ανοιχτή… επιτέλους η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα

Εν τω μεταξύ, όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα το newsit.gr, άνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων χορήγησης του κοινωνικού μερίσματος στους δικαιούχους. Το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί φέτος σε 253.000 νοικοκυριά, ενώ οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται από σήμερα έως και τις 26 Δεκεμβρίου. Ειδικότερα, για την υποβολή της αίτησης οι δικαιούχοι θα πρέπει να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.koinonikomerisma.gr και με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασής τους στο TAXISnet, να ανοίξουν την ειδική εφαρμογή υποβάλλοντας ταυτόχρονα αίτηση, η οποία αυτόματα ελέγχεται και γίνεται αποδεκτή ή μη.

Πηγή: newsit.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Χρυσααλεξης

    Είμαστε μακροχρόνια ανεργι και εγώ και η σύζυγος μου 5 χρόνια και έχουμαι 0 ισοδιμα και ένα ανιληκο μέλος και μας αποριψανε τιν ετιση γιατο κυνονικο μερισμα γιατί σας παρακαλώ πολύ μπορεί κάποιος να μου πει τι πρέπει να κάνουμε σας ευχαριστώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.