Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Κοινότητα Καλυβίων: Επιστολή προς τους φορείς για ενίσχυση των πορτοκαλοπαραγωγών

Κοινότητα Καλυβίων: Επιστολή προς τους φορείς για ενίσχυση των πορτοκαλοπαραγωγών

Ενίσχυση των αγροτών της περιοχής των Καλυβίων, λόγω προβλημάτων στην παραγωγή αλλά και των χαμηλών τιμών στα πορτοκάλια Ναβαλίνες, ζητά με πρόσφατη επιστολή η Κοινότητα Καλυβίων, καλώντας τους αρμόδιους φορείς και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, να εξετάσουν το θέμα.

Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του Προέδρου Καλυβίων, Δημήτρη Αναστασίου, στάλθηκε επιστολή, με αποδέκτες τους βουλευτές νομού Αιτωλοακαρνανίας, τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας και τον Αντιπερειφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, τον Δήμαρχο Αγρινίου και το Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας, επισημαίνοντας το πρόβλημα που απασχολεί τους παραγωγούς της περιοχής, ζητώντας την βοήθειά τους για την επίλυσή του.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

“Αξιότιμε,

Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ότι την φετινή χρονιά λόγω των ειδικών συνθηκών που διανύουμε, παρατηρείται μια σχετική καθυστέρηση στην συγκομιδή των εσπεριδοειδών και η τιμή διάθεσής τους είναι χαμηλή. Επίσης λόγω του καύσωνα του καλοκαιριού παρατηρείται μια μικροκαρπία. Γι΄ αυτό σας παρακαλώ να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες και να ενημερώσετε για το πρόβλημα τους αρμόδιους του Υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης, ώστε να ενισχυθούν οι παραγωγοί ανάλογα με τις ζημιές που υπέστησαν.

Με εκτίμηση

Ο Προέδρος Κοινότητας Καλυβίων Αγρινίου”

Επίσης σε γραπτή δήλωσή του στο F/B, ο κ. Δημήτρης Αναστασίου ανέφερε ότι:

«Τον τελευταίο καιρό έχω γίνει αποδέκτης παραπόνων από τους συγχωριανούς μου σε ότι αφορά την συγκομιδή των πορτοκαλιών – μανταρινιών. Παράλληλα, γνωρίζοντας την μη ύπαρξη κάποιου άλλου αντιπροσωπευτικου φορέα, ανέλαβα την ευθύνη για την σύνταξη επιστολής προς όλους τους αρμόδιους φορείς, επισημαίνοντας το πρόβλημα και ζητώντας την βοήθειά τους για την επίλυσή του.

Ανταποκρινόμενος ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και βουλευτής του νόμου μας κ. Σπήλιος Λιβανός μετά από συζήτηση που είχαμε, δεσμεύτηκε να μεταφέρει στον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης το αίτημά μας. Λόγω των συνθηκών και της απαγόρευσης των συναθροίσεων, είμαι στην διάθεση του καθενός από εσάς, για την ενημέρωσή του πάνω στις ενέργειες μου αυτές».

Πηγή: kalyvia.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.