Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Κονιόρδου-δήμαρχος Αγρινίου συζήτησαν για τις Καπναποθήκες Παπαπέτρου

Κονιόρδου-δήμαρχος Αγρινίου συζήτησαν για τις Καπναποθήκες Παπαπέτρου

kapnapothikes_papapetrou3Την αξιοποίηση των Kαπναποθηκών των Αδερφών Παπαπέτρου είχε την ευκαιρία να συζητήσει ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου.Η κ. Κονιόρδου, στο πλαίσιο  επίσκεψής στην περιοχή, ζήτησε να περιηγηθεί στο αρχαίο Θέατρο της Στράτου και κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Αγρινίου επισκέφθηκε τις Αποθήκες Παπαπέτρου.
Ο Γιώργος Παπαναστασίου επανέφερε το αίτημα για την αξιοποίηση του κτιρίου και απέσπασε την δέσμευση της Υπουργού για εξέτασή του.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου τόνισε χαρακτηριστικά: «Οι Αποθήκες των Αδερφών Παπαπέτρου είναι ένα από τα σημαντικότερα δείγματα αρχιτεκτονικής του μεσοπολέμου και ένα σπουδαίο κομμάτι της ιστορίας της πόλης. Ένα στολίδι στο κέντρο του Αγρινίου χτισμένο στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Από το 1996 που πέρασε στην ιδιοκτησία του Υπουργείου Πολιτισμού δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια για την συντήρηση και την αξιοποίησή του. Πρέπει άμεσα να διερευνηθούν οι δυνατότητες ανακαίνισης του κτιρίου που έχει κηρυχθεί διατηρητέο από το 1992. Η κ. Κονιόρδου κατανόησε απόλυτα την αναγκαιότητα να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την στέγαση του Διαχρονικού Μουσείου και με διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει με τους συνεργάτες της όλες τις λεπτομέρειες. Νωρίτερα θέλησε να επισκεφθεί το αρχαίο θέατρο της Στράτου όπου και δήλωσε ικανοποιημένη από το συστηματικό έργο των αρμόδιων Υπηρεσιών για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και με χαρά έμαθε ότι, στον συγκεκριμένο χώρο, έχουν πραγματοποιηθεί εκδηλώσεις που το κοινό αγκάλιασε με ενθουσιασμό”.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.