Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Κορωνοϊός: ΚΥΑ ακυρώνει τις καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλους τους δήμους- Φυλάκιση έως δύο έτη στους «ανυπάκοους»

Κορωνοϊός: ΚΥΑ ακυρώνει τις καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλους τους δήμους-  Φυλάκιση έως δύο έτη στους «ανυπάκοους»

Την ΚΥΑ υπογράφουν οι Υπουργοί Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, Βασίλης Κικίλιας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Τάκης Θεοδωρικάκος

Τα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Προστασίας του Πολίτη υπογράφουν την κοινή ΚΥΑ για τον κοροναϊό και τα καρναβάλια. Με φυλάκιση δύο ετών απειλούνται δήμαρχοι, περιφερειάρχες και όλοι οι αποδέκτες της κοινής υπουργικής απόφασης που μόλις εκδόθηκε και επιβάλλει την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, «λόγω άμεσου κινδύνου δημόσιας υγείας».

Την ΚΥΑ υπογράφουν οι Υπουργοί Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, Βασίλης Κικίλιας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Τάκης Θεοδωρικάκος. Στο κείμενό της γίνεται επίκληση της σημερινής (27/2/2020) Εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19. Βάση αυτής «καλούνται όλοι οι φορείς, δήμοι και περιφέρειες και λοιποί αποδέκτες του παρόντος, προς τους οποίους αποστέλλεται η παρουσα με κάθε πρόσφορο τρόπο, όπως συμμορφωθούν με το περιεχόμενό της», δηλαδή την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Αμέσως μετά τονίζεται ότι «η μη συμμόρφωση επισύρει τις συνέπειες της παραγράφου 6 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κοροναϊού». Στην συγκεκριμένη παράγραφο, αναφέρεται ότι «όποιος δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα του παρόντος άρθρου τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) ετών, εκτός αν η πράξη τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη».

Aναμένεται πλέον και όλοι οι δήμοι της Αιτωλοακαρνανίας να συνταχθούν με την απόφαση και να προβούν στην ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων. Προς τον παρόν σχετική ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμος Ναυπακτίας.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    ΜΠΑΧΑΛΟ !!!!!!! ΑΠΟ ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΕ ΒΛΑΚΕΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ΄΄ΑΡΙΣΤΩΝ΄΄!!!!!! ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΚΟΥΛΗ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ?????/ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ-ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ-ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ-ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ-ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ-ΣΤΙΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ-ΣΤΑ ΘΕΑΤΡΑ ΚΛΠ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ??????? ΤΡΩΤΕ ΤΙΣ ΦΑΠΕΣ ΒΡΟΧΗΔΟΝ ΚΑΙ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ ???????? CHRISTOS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.