Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Κορωνοϊός -Πέτσας: Αν το 5% του πληθυσμού δεν τηρήσει τα μέτρα, μπορεί να τινάξει στον αέρα την προσπάθεια

Κορωνοϊός -Πέτσας: Αν το 5% του πληθυσμού δεν τηρήσει τα μέτρα, μπορεί να τινάξει στον αέρα την προσπάθεια

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

-Τα βασικά σημεία της ενημέρωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου
-Μείζον θέμα της ημέρας η συνεδρίαση του #Eurogroup. Το σχέδιο που φαίνεται να προχωρά αφορά παρεμβάσεις ύψους 540 δισ. ευρώ.
-Οι θέσεις της Ελλάδας είναι γνωστές, διατυπωμένες στην κοινή επιστολή των 9 ηγετών. Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την ιδέα του ευρωομολόγου αλλά δεν πρέπει να σταματήσουμε να στηρίζουμε τα βήματα που γίνονται.
-Τα μέτρα [που παίρνουμε] αντιμετωπίζουν την κρίση με τα δεδομένα που έχουμε σήμερα. Πρέπει να κρατήσουμε εφεδρείες.
-Δεν είναι ώρα συνομωσιολογίας ούτε ανέφικτων υποσχέσεων.
-Η επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι αργή και μακρόσυρτη, δεν θα γίνει από τη μία στιγμή στην άλλη.
-Δημοσιεύματα που αναφέρονται σε ημερομηνίες άρσης μέτρων αποτελούν fake news.
-Σήμερα η Ν.Κεραμέως θα ανακοινώσει την ύλη των εξετάσεων των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
-Για εγκύκλιο Εκκλησίας για άνοιγμα εκκλησιών: Είμαστε επικοινωνία με Εκκλησία. Εξετάζουμε θέματα όπως το ωράριο, ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός, αλλά & αν κάποιος βγαίνει για τους λόγους που επιτρέπονται να μπορεί να ασκήσει & ατομική προσευχή.
-θα υπάρξουν 500 οδηγοί & 500 νοσηλευτές για τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ ανά την επικράτεια. Σχεδιάζεται η δράση, θα υπάρξουν ανακοινώσεις.
-Δεν είναι η ανταπόκριση που θα θέλαμε στο πρόγραμμα για την επιστρεπτέα προκαταβολή. Καλούμε μέχρι 10 Απριλίου να μπουν οι επιχειρηματίες στο πρόγραμμα. Θα δούμε μέχρι το απόγευμα το θέμα της απασχόλησης σε αυτές τις επιχειρήσεις.
-Για παράταση πλαισίου α’ κατοικίας: Το θέμα της παράτασης εξετάζεται αλλά ταυτόχρονα δρομολογούμε και το νέο πλαίσιο. Την εβδομάδα μετά το Πάσχα θα έχουμε οριστικές αποφάσεις.
-Το αποθεματικό πρέπει να το διαφυλάξουμε. Χρησιμοποιούμε τα ταμειακά διαθέσιμα με σύνεση. Τι θα γινόταν τον Σεπτέβριο αν συνεχιζόταν η κρίση χωρίς ταμειακά διαθέσιμα; Δεν θέλουμε να επαναληφθεί μια κρίση με επίκεντρο την Ελλάδα.
-Ένα δάνειο από τον ESM δεν συνεπάγεται μνημόνιο.
-Ακόμα και ένα 5% του πληθυσμού να μην τηρήσει τα [περιοριστικά] μέτρα είναι ικανό να τινάξει στον αέρα τις προσπάθειες των υπολοίπων.
iefimerida.gr –

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.